Kosketustaulu

Kosketustaulu on  pedagogiikan monipuolistaja, suurikokoinen näyttö, joka on Turun kaupungin päiväkodeissa yhteydessä OPAS-läppäriin sekä dokumenttikameraan. Kosketustaululta saa näkymään joko läppärin näytön tai dokumenttikameran kamerassa näkyvän alueen. Kosketustaulun ideana on, että voit koskettamalla taulua, ohjata esim. läppärin näytön toimintoja.

Tietokoneelle saa asennettua Note 3 -sovelluksen, jolla voi itse tehdä ryhmälleen sopivia tehtäviä kosketustaululle. Note 3 -sovellus toimii kaiken merkkisten kosketustaulujen kanssa. Jos Note 3 on sinulle uusi tuttavuus, voit tutustua sen käyttöön täällä.

Useimmiten kosketustauluihin on yhdistetty myös AppleTV, jotta kosketustaululle voidaan peilata iPadin näyttö (tällöin kosketus toimii iPadilta, ei kosketusnäytöltä). Uusimmissa Newline-merkin kosketustauluissa on sisäänrakennettu Newline Cast jonka avulla iPadin, puhelimen tai läppärin saa peilattua kosketustaulun näytölle. Oheisessa kuvassa on iPadin näyttö heijastettuna kosketustaululle.