WiseFood – Resurssiviisaat ruokaketjut

WiseFood – Resurssiviisaat ruokaketjut

Rahoittaja: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR)

Toteutusaika: 1.4.2024-30.6.2025

Budjetti: 522 000 eur

Yhteyshenkilöt: Iris Kriikkula, Toomas Lybeck

EU-lipputunnus, jonka yhteydessä on teksti ”Euroopan unionin osarahoittama”.

WiseFood-hankkeen tavoitteena on vahvistaa resurssiviisaasti tuotettujen ja valmistettujen ruokatuotteiden markkinoita Turun seudulla. Kiertotalouden vahvistamiseksi ruokaketjussa Turun seudulla on edistettävä kiertotalouden toimenpiteitä ja resurssiviisaasti tuotettujen raaka-aineiden ja tuotteiden markkinoita on tuettava sekä kehitettävä tavoitteellisesti edelleen. Hankkeen kohderyhmät ovat ruokaketjujen yritykset (ruoka-, palvelu- ja teknologianäkökulmista), oppilaitokset, tutkimus-, kehitys ja innovaatiotoimijat sekä -verkostot.

Hanke tarjoaa yrityksille “näyteikkunat” tuoda esiin ja kehittää resurssiviisasta ja kiertotalouden mukaista ruoka-alaa ja siihen liittyviä innovaatioita yhdessä tutkimus- ja koulutuslaitosten kanssa. Toimenpiteillä pyritään saamaan aikaan ruokasektorille uutta kiertotalouspohjaista ja resurssiviisasta toimintaa ja innovaatioita. Hanke tukee sekä kansallisia että Turun tavoitteita hiilineutraaliudessa sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistämisessä. 

Hanketta toteuttavat yhteistyössä Turun kaupunki, Turun yliopisto ja Turun ammatti-instituutti.