AV UP – Uutta osaamista av-alalle

AV UP – Uutta osaamista av-alalle
Yhteyshenkilö: Saija-Riikka Louhelainen (saija.louhelainen@edu.turku.fi)
Tavoite ja tehtävät: AV UP – Uutta osaamista av-alalle -hanke (ESR 2024-2026) vahvistaa toimialan osaamista ja tukee tuotantojen kasvutarpeita sekä media-alan kasvua ja kilpailukykyä.

EU-lipputunnus, jonka yhteydessä on teksti ”Euroopan unionin osarahoittama”.

AV UP -hankkeessa kehitetään ennakointia, koulutusta sekä oppilaitosten ja työelämän yhteistyötä. AV UP sitouttaa alan oppilaitokset ja toimijat valtakunnalliseen koulutuksen palvelumalliin. Pilottien avulla testataan uusia jatkuvan oppimisen tapoja. Hankkeen kohderyhmää ovat av-alan tekijät, joiden osaaminen tarvitsee päivitystä. Lisäksi kohteena ovat av-alalla toimivat yritykset, joilla on työvoima- ja osaamistarpeita. Kohderyhmää ovat myös alanvaihtajat, av-alalle suuntautuvat henkilöt. TAMK on hankkeen koordinaattori ja vastaa hallinnoinnista, viestinnästä, arvioinnista sekä verkoston yhteistyön sujuvuudesta. Hankkeen jälkeen av-alan kouluttajilla, sidosryhmillä, alan toimijoilla ja tekijöillä on yhtenäinen käsitys työelämän tulevista tarpeista.

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden osana toimiva Turun ammatti-instituutti (TAI) toteuttaa ryhmähankkeen osahankkeen. Ammatti-instituutti suunnittelee ja toteuttaa hankkeessa pilotoitavia pieniä osaamiskokonaisuuksia, ja osallistuu valtakunnalliseen kehittämistoimintaan muiden hanketoteuttajien kanssa.

Hankkeen koordinoinnista ja johtamisesta vastaa projektipäällikkö Kai Salonen/TAMK – Liiketalous ja media
Ryhmähankkeen toteuttajat:

  • Tampereen ammattikorkeakoulu, Päähankkeen toteuttaja
  • Turun kaupunki, Osahankkeen toteuttaja
  • Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Osahankkeen toteuttaja
  • Turun ammattikorkeakoulu, Osahankkeen toteuttaja
  • Yrkeshögskolan Arcada, Osahankkeen toteuttaja
  • Metropolia ammattikorkeakoulu, Osahankkeen toteuttaja
  • Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Osahankkeen toteuttaja

Toteutusalue: Valtakunnallinen
Toteutusaika: 1.1.2024-31.12.2026