CoVE – Care about IT

CoVE-Care about IT
Yhteyshenkilö: Sanna Paloposki (sanna.paloposki@turku.fi)
Kuvaus: Care about IT on Erasmus+ -rahoitteinen neljän maan yhteishanke, jota johtaa hollantilainen Noorderpoort College. Hankeverkostossa on mukana oppilaitoksia ja terveydenhuollon ja IT-alan toimijoita Hollannista, Virosta, Italiasta ja Suomesta. Suomesta hankkeeseen osallistuvat Turun ammatti-instituutti sekä Turku City Data Oy.
Tavoite: Care about IT pyrkii vastaamaan mm. väestön ikääntymisestä johtuvaan hoito- ja hoiva-alan kasvavaan tarpeeseen sekä työvoimapulaan kehittämällä terveysteknologian osaamista ja käyttöä sosiaali- ja terveysalalla. Siinä lisätään sosiaali- ja terveysalan sekä IT-alan välistä yhteistyötä. Samalla pyritään parantamaan sosiaali- ja terveysalan veto- ja pitovoimaa. Hankkeessa luodaan alueellinen ammatillisen koulutuksen huippuyksikkö, ”Center of Vocational Excellence”, jonka tavoitteena on kehittää alan opetusta ja osaamista vastaamaan yhä paremmin elinkeinoelämän tarpeisiin. Turun ammatti-instituutti vastaa hankkeessa opetuksen ja täydennyskoulutuksen kehittämisestä ja osaamismerkkien käyttöönotosta.
Kohderyhmä: ammatillisten oppilaitosten opiskelijat ja henkilöstö, ICT- ja sote-alan yritykset ja nykyiset ja tulevat työntekijät
Toteutusaika: 15.6.2023–14.6. 2027
Toteutusalue: Euroopan laajuinen
Rahoittaja: Euroopan Unioni