WiseFood – Resurssiviisaat ruokaketjut
Yhteyshenkilöt: Iris Kriikkula ja Lotta Luukkonen
Budjetti: 522 000 eur
Toteutusaika: 1.4.2024-30.6.2025
Rahoittaja: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR)
WiseFood-hankkeen tavoitteena on vahvistaa resurssiviisaasti tuotettujen ja valmistettujen ruokatuotteiden markkinoita Turun seudulla. Kiertotalouden vahvistamiseksi ruokaketjussa Turun seudulla on edistettävä kiertotalouden toimenpiteitä ja resurssiviisaasti tuotettujen raaka-aineiden ja tuotteiden markkinoita on tuettava sekä kehitettävä tavoitteellisesti edelleen. Hankkeen kohderyhmät ovat ruokaketjujen yritykset (ruoka-, palvelu- ja teknologianäkökulmista), oppilaitokset, tutkimus-, kehitys ja innovaatiotoimijat sekä -verkostot.
Hanke tarjoaa yrityksille “näyteikkunat” tuoda esiin ja kehittää resurssiviisasta ja kiertotalouden mukaista ruoka-alaa ja siihen liittyviä innovaatioita yhdessä tutkimus- ja koulutuslaitosten kanssa. Toimenpiteillä pyritään saamaan aikaan ruokasektorille uutta kiertotalouspohjaista ja resurssiviisasta toimintaa ja innovaatioita. Hanke tukee sekä kansallisia että Turun tavoitteita hiilineutraaliudessa sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistämisessä.
Hanketta toteuttavat yhteistyössä Turun kaupunki, Turun yliopisto ja Turun ammatti-instituutti.