Kevätjuhlat Nummella lauantaina 3.6.2017

Koulu on loppu ja elämä alkaa
poissa on hoppu ja niuhotus muu.
Reksi saa hyppiä taas tasajalkaa
vaan meiltä nyt oppi ja työ unohtuu.

6A: Kadun toisella puolen

Nyt tavarat laukkuun ja viimeinen päivä käyntiin.
Vielä vuosien päästä, voin muistaa tämän luokan.
Ei mulla
oo tarkkaa suuntaa, menen minne kohtalo johtaa.
Mulla on mukana muistot, näistä kouluvuosista-aa…

Opet olen täällä kadun toisella puolen
ja laulan että jotta koska jos ja vaikka kuinka kunnes.
Teidän ei
tarvii pelkää, kyllä pidän koulusta huolen.
ja laulan että jotta koska jos ja vaikka kuinka kunnes.

 

6BD: Muistoja ja pölypalloja

Kuusi bee, läksyparkissa majailee
Ei ne läksyjänsä tee, hädin tuskin lukee ees
huomiseen kokeeseen
Koulussa oli vaikeeta oppia kun kirjat aina kotona
Tämä sama saarna Sannin korvaan huudettiin
Meidän piti muuttaa Nummea

Meistä tuli oppilaita
Kiljuvia kakaroita
Rehtorin silmätikkui, liian äänekkäitä
Meistä tuli oppilaita
levottomia ihmisiä
Mut tänään voitais hetki olla kunnolla

Kakkuja äideille!

Kakkuja äideille!

Vaikka keittiö oli kuin pommin jäljiltä siinä kohtaa, kun kaikki kakkukurssilaiset kieli keskellä suuta laittoivat kaikkensa peliin saadakseen kauniin kakun kotiin vietäväksi, saatiin keittiö yhteistyöllä nopeasti siivottua ja lopputuloksena oli todella kauniita ja herkkiä äitienpäiväkakkuja!

7F:n retki Koneteknologiakeskukseen

Koneteknologiakeskuksessa luokka jaettiin 5 ryhmään, joissa kierrettiin eri pisteillä. Pisteitä olivat virtuaalilaseilla vuoristoradalla meneminen, metallin leikkaaminen laserilla, josta sitten saimme taivutella arpanopan itsellemme, sähkökytkennän tekeminen, 3d-kynällä piirtäminen ja robotin ohjelmointiin tutustumista. Lopuksi oli vielä Kahoot-kilpailu teknologiasta.

4A ja 4B ammatit tutuksi –vierailulla Caribiassa

Nummen 4A,4B ja 4D tekivät Turun kaupungin koulujen elämyspolkuun kuuluvan Ammatit tutuksi –vierailun kylpylä-hotelli Caribiaan ke 3.5.2017. Esittelijä oli Kirsi-Marja eli Kimara. Hän on vuoropäällikkö.

Mitä ammatteja Caribiassa on?

  • Uimavalvojia
  • Siistijä/siivoja
  • Vartioita
  • Hierojia
  • Kosmetologi
  • Kokkeja
  • Tarjoilija
  • Baarimestari
  • Päälliköitä
  • Huoltomiehiä
  • Vastaanottovirkailijoita
  • Myyntipalvelua

 

Caribiassa on yli kahdeksankymmentä työntekijää. Sinne voi mennä 14-vuotiaana harjoittelemaan kahdeksi viikoksi. Kohteliaisuus ja hyvä käytös ovat tärkeää siellä.

Mitä kouluaineita siellä tarvitaan?

  • Matematiikkaa
  • Liikuntaa
  • Kemiaa
  • Fysiikkaa
  • Kieliä
  • Äidinkieltä

Kirjoittanut Lidia, Viola ja Ruska

Agricola viikko yläkoulussa

Viikolla 14 Nummenpakan koulussa Aurajoen yksikössä vietettiin Agricola-viikkoa. Viikkoon mahtui monenlaista Agricolaan liittyvää tapahtumaa:

9.-luokkalaiset pääsivät sitomaan oman kirjan. Jokainen sai itse ommella kirjan selkämyksen ja koristella kannet.

Kirjansidontaa opetti Heidi Pajunen. Kirjoista tuli hienoja! 9. luokat kävivät Turun Tuomiokirkossa Sananseppä-kierroksella.

  1. luokat katsoivat Luther-elokuvan ja tekivät siihen liittyviä ryhmätöitä.7. luokat muotoilivat omia teesejä, jotka sitten nuorisotalo Huudilla painettiin rintanapeiksi. Kototaloustunneilla tehtiin Agricola-leivoksia.

Kotitaloustunneilla valmistettiin Agricola-kakkuja, ja äidinkielen kielen tunneilla tutustuttiin mm. Agricolan sanastoon ja vanhalla kirjasuomella kirjoitettuun Roope Setä -sarjakuvaan.

Agricola-leivos (kakku)      10 henkilölle

Pohja:

100 g kaurakeksejä
50 g voita tai margariinia

Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja laita se vuoan pohjalle. Jauha keksit ja lisää sulatettu margariini. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

 4 kpl liivatelehteä
1/2  dl vettä
1 dl puolukkasurvosta
1 tlk maitorahkaa
3/4  – 1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl kermaa

Täyte:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 min. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi (5 min.) Lisää siihen puolukkasurvos ja rahka. Kuumenna 1/2 dl vettä ja liuota siihen valutetut liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisaa vähän jäähtynyt liivateseos muna-rahkaseokseen ja kääntele kermavaahto nuolijalla varovasti joukkoon. Tarkista makeus.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita pakastimeen hyytymään hetkeksi.

Puolukkakiille:
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 rkl tärkkelyssiirappia/hunajaa
1 dl puolukkasurvosta
2 kpl liivatetta

Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5 min. Keitä vesi, sokeri ja tärkkelyssiirappi/hunaja. Lisää valutetut liivatteet ja varmista, että ne liukenevat lämpimään nesteeseen. Lisää puolukkasurvos. Lisää kiille varovasti kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään.
Koristele puolukoilla, punaherukoilla tai karpaloilla.