Sirkus Supiainen vierailulla koulussamme

sirkus1 Perjantaina 9.12.2016 Nummen ja Halisten yksikön kouluväki sai nauttia hauskasta nelikymmenminuuttisesta Sirkus Supiaisen ”Lennä, lennä” -näytöksestä. Neljän esiintyjän, Markuksen, Antin, Emman ja  Eikan, voimin sirkus tarjosi akrobatiaa ja jongleerausta sekä tarinoita ystävyydestä, ilosta ja unelmista. Jongleerausrenkaat, jumppapallot, sateenvarjot ja paperilennokit saivat koulun ison salin näyttämöllä kovaa kyytiä, ja yleisön aplodit raikuivat.

sirkus2

Näin 2.A:n oppilaat kertoivat sirkuskokemuksistaan:

–          ”Oli hieno esitys. Tykkäsin eniten siitä, kun Eikka tasapainoili tikkailla ja soitti samalla bassoa.”

–          ”Jumppapallotemput olivat parhaat.”

–           ”Se oli hauskaa, kun esityksessä leikittiin eri välineillä.”

–          ”Kun Emma seisoi käsillään, se oli parasta.”

–          ”Lennokkien lennättäminen oli hienoa.” sirkus3

Nenäpäivän liikuntatapahtuma 4.11.2016

sp7-nenapv Nenäpäivän liikuntatapahtuma Holiday Club Caribiassa perjantaina 4.11.2016.

Liikuntapäivän tapahtumapaikkana oli SuperPark yläkoulun luokilla.

SuperParkissa päästiin luokan kanssa touhuamaan erilaisissa rastitehtävissä. Ohjelmassa oli mm.  polkuautokisailu, frisbeegolf ja jalkapalloflipperi. Osallistumalla tapahtumaan tuimme nenäpäivää jokainen 5 eurolla.sp1sp2

sp6

Toiminnallinen matematiikantunti

matajo1 Tiistaina 2.11. 7 b luokan matematiikantunnilla laitettiin harmaat aivosolut hyrräämään. Ohjelmassa oli erilaisia loogista ajattelua ja avaruudellista hahmottamista vaativia pelejä. Oppilaat tarttuivat haasteisiin innolla ja tunnin aikana koettiin monia ahaa-elämyksiä ja myös tuskan hetkiä, kun ongelma ei heti selvinnytkään vaikka näytti näennäisesti hyvin helpolta ja yksinkertaiselta. Osa oppilaista innostui peleistä kovasti ja suunnitteli jo joulupukille kirjoittamista.matajo2

matajo3

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Nummenpakan koulun teesit

Maanantaina 31.10.2016 tulee kuluneeksi 499 vuotta Lutherin kuuluisien teesien naulaamisesta Wittenbergin linnankirkon oveen. Tahtomattaan Luther muutti maailmaa enemmän kuin oli tarkoitus. Käynnistyi reformaatio, jota on merkitykseltään verrattu samanaikaisiin löytöretkiin tai renessanssiin.

Kaikki Turun kaupungin päivähoitoyksilöt ja oppilaitokset on reformaation 500-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haastettu miettimään, miten maailmaa voisi muuttaa paremmaksi. Uusien teesien tekeminen aloittaa reformaation juhlavuoden Turun kaupungin sivistystoimialalla. Nykypäivän teesien muoto ja otsikointi ovat olleet vapaita. Tärkeää oli miettiä, mitä maailmassa pitäisi muuttaa ja mihin epäkohtiin pitäisi puuttua. Nykypäivän teesit julkistettiin maanantaina 31.10.2016, kun ne kiinnitetään koulujen ja päiväkotien ulko-oviin ympäri Turkua.

Nummenpakan koulun teesit – mitä maailmassa pitäisi muuttaa ja mihin epäkohtiin pitäisi puuttua:

Halisten koulun teesit Nummen yksikön teesit Aurajoen yksikön teesit

 

Monialainen ”Lukeminen tuo iloa” -viikko 2.A -luokassa 17.-21.10. 2016

luku1Viikon aluksi maanantaina kävimme Nummen kirjastossa hakemassa luettavaa.  Paluumatkalla pidimme liikunnallista taukoa Nummenpuistokadun leikkipuistossa.

luku2 luku3 Tiistaina rakensimme kotoa tuoduista lakanoista, peitoista ja tyynyistä lukumajat luokkaamme ja luimme niissä ahkerasti mielikirjojamme.  Kuuntelimme tarinoita Peppi Pitkätossusta ja teimme animaatioita Pepin  ja Herra Tossavaisen leikeistä Huvikummun pihalla.

luku4Keskiviikkona aloimme opetella kirjoittamaan tietokoneella käyttäen kahta kättä ja monta sormea.

luku6Kokeilimme Pepin lettien tekemistä muovailuvahasta, ja onnistuihan se.  Luimme matematiikkaa ja ratkaisimme sanallisia laskutehtäviä.

Tallenna

Tallenna

LANKUTUSHAASTE Nummen yksikön oppilaille ja henkilökunnalle!

lankutus Tehkää  (joka) tunnin alussa hetki lankutusta!
Asennon tulee olla oikein!

Viikon loputtua voi vaikkapa kisata luokan lankuttajamestarista!
Aika ratkaisee!

terveisin 3A-luokka

liikkuva-koulu

Veimme lankutuslaput muihin luokkiin ja haastoimme ne. Olemme harjoitelleet melkein joka tunnin alussa lankutusta. Lähes kaikki kestää jo minuutin. Jotkut treenaavat jo kotona. En ole varma, treenaavatko muut luokat. Opettajakin lankutaa välillä. Tämä voi ekana tuntua oudolta. Suosittelen teillekin.

Sampo Mentula 3A

 

Olemme oppineet lankuttamaan yhden minuutin ajan. Se tarkoittaa, että mennään maahan ja laitetaan kädet ja jalat pitämään itseäsi koossa. Soitä voi tehdä sekä koulussa että kotona. kotona voi kyllä kauemminkin kuin vain yhden minuutin.

Pinja Penttilä 3A

lankutus2

 

Tallenna

Liikkuva Nummenpakan koulu


Nummenpakan koulu osallistuu Turku liikkuu -kampanjan Unelmien liikuntakuukauteen keräämällä kilometrejä kohti kuuta. Kilometrejä kerätään ohjatun välituntiliikunnan avulla. Nummen yksikön Liikkuva koulu -koordinaattorina toimiva opettaja Maippi Antikainen toivoo oppilaiden liikuntainnostuksen lisääntyvän kampanjan myötä.

image

Tallenna