Kuudesluokkalaiset Yrityskylässä

Kuudesluokkalaiset pääsivät marraskuussa Yrityskylään tutustumaan yrittäjyyteen ja työntekoon. Päivään valmistauduttiin huolellisesti usealla oppitunnilla tekemällä erilaisia yrittäjyyteen liittyviä tehtäviä ja harjoittelemalla mm.  työhakemuksen tekoa ja työhaastattelua. Seuraavissa kuvissa ja oppilaiden kommenteissa tunnelmia päivästä.

Kiireinen päivä!

Yrityskylässä oli kivaa. Kivointa oli, että sai palkkaa ja työt/tehtävät olivat hauskoja.

Vapaa-aika oli parasta.

Yrityskylässä oli hyvä yhteishenki.

 

 

Tein kaikki annetut tehtävät ja olin tyytyväinen.

 

Yrityskylässä oli tosi kiireistä ja hauskaa kokea päivä aikuisen työelämässä.

 

Täyteliäs työpäivä!

 

Paras hetki oli se, kun tajusin kavereiden kanssa, että pankkikortit on jaettu!

 

 

 

Ensilumi!

 

Välitunneilla päästiin tänään nauttimaan yöllä sataneesta ensilumesta. Lumessa oli kiva kieriä, siitä sai tehtyä palloja ja saatiinpa muotoiltua ensimmäinen lumiukkokin!

Nelosluokkkalaiset Emma ja Elli taiteilivat lumesta lumiukon.

 

 

 

 

 

Jalkapallosankarit Impivaarassa

Alakoulun valmistavan opetuksen ryhmä sekä pienluokat 1-2d ja 3-4d osallistuivat viime viikon perjantaina Pallosankarit-tapahtumaan Impivaarassa. Taphtumassa oli mukana paljon joukkueita turkulaisista kouluista. Päivään mahtui paljon vauhtia, iloa ja voittojakin.

Turun kouluissa ja päiväkodeissa on tarjolla ruokaa, mutta huoltajia pyydetään varaamaan torstaina 18.11.2021 eväät

Turun kouluissa ja päiväkodeissa on tarjolla ruokaa, mutta huoltajia pyydetään varaamaan torstaina eväät

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Jyty ovat aloittaneet 17.11. klo 12 lakon, joka koskee kaikkea työtä, jota JHL:n ja Jytyn jäsenet tekevät Arkean Turun kohteissa.

JHL:n ja Jytyn lakko aiheuttaa sen, että Turun oppilaitosten ja päiväkotien ruokalistoihin tulee muutoksia torstaista 18.11. alkaen.  Aterian sisältö voi siis vaihdella aiemmin ilmoitetusta ja myös eri yksiköissä. Aterioiden sisältöä edelleen rakennetaan.

Turun kaupunki pyytää kaiken varalta huoltajia laittamaan lapsille kouluihin ja päiväkoteihin eväät mukaan torstaina 18.11. Eväiden on hyvä olla mahdollisimman hyvin lämpimässä säilyviä, sillä mahdollisuutta kylmäsäilytykseen ei ole. Vanhempia pyydetään myös harkitsemaan, onko mahdollista esimerkiksi tarjota päivähoidossa olevalle lapselle aamupalaa kotona.

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vanhuskeskusten, vammaispalveluiden, asumis- ja päihdepalveluiden ruokapalveluihin lakko ei vaikuta.

Ammatti-instituutin toimipisteistä Lemminkäisen ja Juhannuskukkulan koulutaloihin lakolla ei ole vaikutusta. Aterioita ei kuitenkaan tarjota lakon aikana Aninkaisten, Peltolan ja Kuormakadun ja Ruiskadun kampuksen koulutaloilla.

Vuorohoitopäiväkotien ruokapalvelut toimivat normaalisti lakonkin aikana.

Ruokalistamuutokset ovat todennäköisiä myös seuraavalla viikolla, sillä loppuviikosta ei pystytä tekemään esivalmisteluja alkuviikon ruokaa varten. Turun kaupunki ja Arkea Oy tiedottavat mahdollisista muutoksista heti, kun vaikutukset ovat selvillä.

Lisätiedot:
Timo Jalonen
kasvatus- ja opetusjohtaja
p. 050 432 3646

Nummen yksikkö aloittaa Halisten väistötiloissa syysloman jälkeen maanantaina 18.10.2021 lukujärjestyksen mukaan

Nummen koulutalon väistötilat valmistuvat 1.10.2021. Koulutalon tavaroiden muutto on jo alkavut väistötiloihin, käsityöluokkien tavarat on viety puhdistettavaksi ja ne siirretään valmistuviin tiloihin. Viikolla 40 (maanantaina  ja perjantaina) koulusta lähtee kalusteita  puhdistukseen ja väistötiloihin. Maanantaina 18.10. pulpettien, tuolien ja kaikkein tärkeimpien tavaroiden pitäisi olla puhdistettuina ja muutettuna väistötiloihin.

Lasten kanssa on hyvä tutustua uuteen koulumatkaan vaikka syysloman aikana. Viime keväänä ja nyt syksyn aikana osa luokista on tutustunut tulevaan koulumatkaan opettajan johdolla. Pyöräilijöiden tulee käyttää pyöräilykypärää ja muistaa, että aamujen pimetessä tulee käyttää  etu-ja takavaloa polkupyörässä. Jos lapsi tuodaan kouluun autolla, niin hänet jätetään kadun viereen tehdylle levennykselle (saattopaikka). Koulun pihalle ei saa ajaa autolla.

Tunnelmia MOK-viikolta

Viime viikolla Nummen ja Halisten yksiköissä vietettiin MOK-viikkoa (MOK = monialaiset oppimiskokonaisuudet). Viikon teemana oli ”Liikun, leikin ja liikutun luonnossa”. Ohjelmassa oli mm. paljon ulkoilua ja retkiä lähiympäristöön.

3B Kupittaanpuistossa

 

 

3B kirjastovierailulla

 

 

 

 

4A:n luontorunoja

4B kalastamassa

 

 

Väistötilojen valmistuminen viivästyy

Nummen koulutalon Halisten väistötilan valmistuminen viivästyy

Nummen koulutalon peruskorjaukseen liittyvien sisäilmatutkimusten johdosta on aikaisemmin päätetty väistötiloihin siirtymisestä. Nummen koulutalossa toimii Nummenpakan koulun Nummen yksikkö ja osa Katariinan koulua. Halisissa osoitteessa Paavinkatu 13 tilaelementtien valmistuminen myöhästyy edelleen.

Uusi valmistumispäivä on 1.10.2021.

Kesän aikana tehtyjen käyttöä turvaavien toimenpiteiden vuoksi Nummenpakan koulu ja Katariinan koulu jatkavat Nummen koulutalon käyttöä Paavinkadun tilojen valmistumiseen asti.

Uusiin väistötiloihin muuttaminen järjestetään mahdollisimman nopeasti, kun tilat valmistuvat ja ovat kokonaisuudessaan käyttökunnossa. Käytännön järjestelyistä tiedotetaan lähempänä muuttoajankohtaa.

Pyydämme välittämään mahdolliset kysymykset ensisijaisesti palautepalvelun kautta. Julkaisuluvan saaneita palautteita on mahdollista selata palautepalvelussa, jossa ”Mitä palaute koskee” -kenttään valitaan ”Sisäilma-asiat”. Sähköpostitse toimitettujen kysymysten käsittelyssä voi tällä hetkellä esiintyä viivettä.

Turun kaupungin puolesta,
Toimitilojen rakennuttamispäällikkö Anne Antola, anne.antola@turku.fi
Sisäilma-asiantuntija Johanna Kaipia, johanna.kaipia@turku.fi

Nummenpakan koulu
apulaisrehtori Katja Nousiainen, puh. 040 192 5441
rehtori Jukka Laine, puh. 050 432 3647

Väistötiloihin liittyvään sivustoon pääset tästä.

Koulutaipaleen aloitus

 

Kaikki Nummenpakan ekaluokkalaiset aloittivat viime viikolla koulunsa Halisissa. Tuttuun tapaan heidät lakitettiin keltaisin lippiksin. Tällä viikolla on laulettu jo innokkaasti aapisen laulua ja harjoiteltu monia koulutaitoja.

”Suuri reppu selässä,

käsi toisen kädessä.

Vatsanpohjaa kutittaa,

hiukan taitaa jännittää. 

Nyt alkaa koulu, ihanaa!

Tahdon pihaan livahtaa.

Olen iso koululainen,

oikein ekaluokkalainen!

Nyt alkaa koulu, ihanaa!”

(Arttu Hartikainen)

Mukavaa alkanutta lukuvuotta!

Ajankohtaista: Nummen koulutalon väistötilat valmistuvat  Halisten yksikön (Paavinkatu 13)  pihalle elokuun lopussa.  Muutamme väistötiloihin elo-syyskuun vaihteessa, kun kaikki rakennukset ovat valmiina ja toimintakuntoisia. Ajankohtaista lisätietoa väistötiloihin liittyen löydät täältä.

Muistattehan käydä Wilmassa tutustumassa ajankohtaisiin asioihin!
Wilmaan kirjaudutaan turku.inschool.fi -osoitteessa. Lisätietoa täältä.

Työjärjestykset = Lukujärjestykset
Tulevan lukuvuoden työjärjestykset löytyvät Wilmasta.

Vanhempainillat
1.luokkien vanhempainilta siirtynyt– Lisätietoa uudesta ajasta tiedotetaan erikseen  Wilmassa

7.luokan opppilaiden huoltajien vanhempainilta pidettiin ke 11.8.2021. Rehtorin osuuden asioihin voit käydä perehtymässä täältä.