Kummioppilaat ykkösille

Ykkösluokkalaiset saivat viime viikolla kummit kutosluokkalaisista. Ensimmäisessä tapaamisessa kummiparit 6a- ja 1a-luokilta viettivät yhteistä välituntia ja 6b- ja 1b-luokat taas tekivät toiminnallisia luontotehtäviä yhdessä.

1b:n ja 6b:n oppilaat luontotehtävien parissa.

Liikennekasvatusta kolmosille

Vanhempainyhdistys Nukko tarjosi tällä viikolla kolmasluokkalaisille liikennekasvatusta. Tapahtuma järjestettiin yhdessä CAP-autokoulun kanssa. Teemana oli turvallinen liikkuminen liikenteessä, ja siihen liittyviä asioita harjoiteltiin ja havainnollistettiin koulun hiekkakentällä.

Historian tutkijat Kuralassa

”Tiedonjanoinen tieteiden tutkija” -valinnaisaineen ryhmä kävi torstaina 13.9. tutkimassa historiaa Kuralassa. Oppilaat pääsivät esimerkiksi näkemään, miten talon seiniä on rakennettu savesta ja risuista, miten lankoja on värjätty ja miten kivikauden vene on rakennettu hirvennahasta.

Valmo-ryhmä Katariinanlaaksossa

Valmistavan opetuksen oppilaat pääsivät torstaina 13.9. perheineen retkelle Katariinanlaaksoon. Päivään kuului luontotehtäviä sekä tutustumista ja mukavaa yhdessäoloa luonnossa. Retki järjestettiin yhteistyössä Linkkikioskin kanssa.

Lukuiloa

Tänään 8.9. vietetään kansainvälistä lukutaitopäivää. Alakoulussa aiheesta kuultiin ensin yhteinen aamunavaus ja sen jälkeen koko koulu hiljeni lukemaan tunniksi. Lukutaitopäivään liittyi Read Hour -kampanja, jonka tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan sekä löytämään lukuiloa ja -intoa. Lasten ja nuorten säätiöstä lähtöisin olevaa Read Hour -tapahtumaa vietetään Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Iso-Britanniassa ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Tanskassa.

5b-luokassa luettiin lukumajoissa, pehmolelujen kanssa ja eväistä nauttien.

Kannustusta Kupittaalla

6a-luokka oli eilen kannustamassa Suomen alle 21-vuotiaitten miesten jalkapallojoukkuetta Kupittaalla.  Pikkuhuuhkajat kohtasivat Islannin EM-karsintojen kenraaliharjoituksessaan. Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu päättyi lopulta Islannin voittoon 2-3. Veritas Stadionin katsomossa oli yli 3000 Turun seudun koululaista katsomassa peliä.

Vesistötutkimusta Itämeripäivänä

5-6 C kävi viime viikolla Halistenkoskella tekemässä vesistötutkimuksia. Tapahtuma liittyi Itämeripäivään, jonka tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Päivää vietettiin 31.8. Oppilaat kirjoittivat tapahtumasta:

”Olimme koko päivän luokan kanssa Halistenkoskella rastitehtävissä. Kiertelimme erilaisia tehtäviä liittyen kaloihin. Oli tosi mukava päivä. Lopuksi saatiin lahjat. Lahjoissa oli huulirasva, diplomi ja heijastin. Sitten kävelimme takaisin koululle.”

Koulurauhan julistus

Alakoulu kokoontui tänään yhdessä Katariinan koulun kanssa  pihalle kuuntelemaan koulurauhan julistusta. Tämän vuoden julistuksen teemana oli erilaisuus rikkautena:

”Kaikilla on oikeus olla omanlainen, ja jokainen meistä on arvokas omana itsenään. Yhdessä me olemme kuin kukkaniitty. Kaikki me kukimme omalla tavallamme. Olemme erivärisiä, erimuotoisia, erikokoisia, uniikkeja ja kauniita. Annetaan jokaisen kukan kukkia omana itsenään.”

Julistuksen jälkeen kuultiin vielä hyvän lukuvuoden toivotus monella eri kielellä.

Kaikki tutuiksi

Koulussa on ensimmäisinä päivinä keskitytty tutustumiseen ja ryhmäytymiseen. Alakoulun väki kokoontui tänään koulun kentälle, jossa apulaisrehtorin johdolla esiteltiin ensin kaikki luokat ja sen jälkeen opettajat ja ohjaajat esittäytyivät oppilaille.

”Ystävyyden avain kaikilla on tassussa.

Sen käyttöön tarvitaan ihan jokaista.

On silloin hyvä muistaa meidän jokaisen:

yhdessä rakennamme ystävyyden.”

(Ystävien aapinen: Sopu sijaa antaa)

Ekat lakitettu!

Koulussamme aloitti eilen koulupolkunsa yli 40 pientä ekaluokkalaista. Kuudesluokkalaiset kävivät heti ensimmäisenä päivänä vierailemassa ykkösluokissa ja lakittivat koulun nuorimmat keltaisilla lippiksillä. Turvallista ja mukavaa koulun alkua!

”Kaikki hauskat kaverit,

koulun pihan sankarit

kesän jälkeen kohdataan,

uutta päästään oppimaan.”

(Ystävien lukukirja: Taas alkaa koulu)