Juoksulenkki pitkällä välitunnilla – REHTORIN RYKÄYS

Maanantaina 15.1 klo 9.40 vk 3 leikattiin kirkon puoleisen portin edustalla oleva nauha poikki ja käynnistettiin viiden viikon kampanja nimeltä REHTORIN RYKÄYS. Ohjaajat ovat avustamassa lenkin varrella, yksi opettaja alussa portilla, toinen lopussa portilla ja opettaja käännöskohdassa.

Pitkällä välitunnilla  kaikki oppilaat kiertävät lenkin vähintään kerran, korkeintaan viisi kertaa. Missään vaiheessa ei ylitetä tietä vaan kävellään tai juostaan jalkakäytävää.

Kierrosmäärä merkitään oman luokan taulukkoon tukkimiehen kirjanpidolla.

Ennen pitkän välitunnin alkua kuulutetaan, jotta kaikki muistavat asian, kuulutus myös seuraavilla viikoilla.

Seuraavalla viikolla vk 4 Rykäys on tiistaina

vk 5 keskiviikko

vk 6 torstai

vk 7 perjantai

Tulokset julkaistaan talviloman jälkeen.

Mukavaa kevätlukukauden 2018 aloitusta!

HUOMIOITAVIA  TAPAHTUMIA KEVÄTLUKUKAUDELLA:
– ti 9.1.2018 klo 18 tulevien 1.luokkalaisten huoltajien info Nummen yksikössä
– ke 10.1.2018 klo 18 tulevien 1.luokkalaisten huoltajien info Halisten yksikössä

– ke 17.1.2018 klo 18.30 tulevien 7.luokkalaisten oppilaiden ja huoltajien info Aurajoen yksikössä. Oppilaiden järjestämä buffetti klo 18.00

– la 10.2.2018 klo 9-13 Lauantaikoulupäivä – kodin ja koulun päivä(+yläkoulun valinnaisaineinfo)  kaikissa Nummenpakan koulun yksiköissä (korvaava vapaapäivä pe 11.5.2018)

– ti 8.5.2018 tulevien 1.luokkalaisten ja heidän huoltajien tutustumispäivä Nummen yksikössä klo 8.30-10.00
– ke 9.5.2018 tulevien 1.luokkalaisten ja heidän huoltajien tutustumispäivä Halisten yksikössä klo 8.30-10.00

Kevätlukukausi ma 8.1.2018 – la 2.6.2018
– Talviloma ma 19.2.2018 – su 25.2.2018
– Pitkäperjantai 30.3.2018 – Ei koulua!
– 2.pääsiäispäivä ma 2.4.2018 – Ei koulua
– Vappu ti 1.5.2018 – Ei koulua!
– Helatorstai 10.5.2015 – Ei koulua!

Joulukuussa tapahtui mukavia juttuja Nummella

PPP – Pompi Popsi jsa Pelaa – kerhossa tehtiin valinnaisryhmän dippi,  pilkottiin juurekset ja vihannekset sekä leivottiin naanleipää. amalla opiskeltiin kattausoppia ja ruokailutapoja.

4A teki museovierailun Luostarinmäelle katsomaan katettuja joulupöytiä. Samalla leikittiin lumileikkejä ja tehtiin lumiukkoja.

Pikkujumppasalissa oli toiminnallista matematiikkaa, kun 4A mittasi piirejä. Jumppamaton ympärys, salin seinien muodostama piiri, paperikolmion ja nelikulmion piirit mitattiin erilaisia mittanauhoja käyttämällä.

Kynttiläpaja oli Seikkailupuistossa.

Valokuvauskerho järjesti kuvakollaasin käytävän seinälle, josta kaikki itsenäisyysjuhlissa käyneet voivat sen nähdä.

 

Vieraita Nummen koululla

Nummen koululla on viime viikkoina käynyt paljon vieraita koulupäiviä rikastuttamassa. 5A- ja 5B-luokilla oli kunnia saada vieraakseen kirjailija Roope Lipasti. Luokat ovat syksyn aikana lukeneet Lipastin Viikinkisolmu-kirjaa, ja saivat nyt ainutlaatuisen tilaisuuden kysellä kirjasta sen kirjoittajalta. Lipasti kertoi kiinnostavasti ja hauskasti kirjailijan työstä ja omista teoksistaan. Oppilaat esittivät kirjailijalle hyviä kysymyksiä ja halukkaat saivat vielä lopuksi nimikirjoituksen ja kaverikuvankin.

Oppilaat kuuntelivat tarkkaavaisina Roope Lipastin juttuja.
Roope Lipasti luki myös otteita Viikinkisolmu-kirjan jatko-osasta, Thorin pölystä.

Viidennen luokan ympäristöopissa on syksyn aikana käsitelty avaruuteen liittyvia asioita.  Siksi olikin hienoa saada vieraaksi myös todellinen avaruustietäjä, Janne Kommonen Lohjan Ursasta. Janne kertoi mielenkiintoisesti avaruusharrastuksesta ja taivaankappaleista. Kerrottavaa olisi riittänyt useiksi tunneiksi ja tunti eteni pitkälti oppilaiden kysymysten johdattelemana aiheesta toiseen. Erityisesti oppilaita tuntui kiinnostavan maan ulkopuolinen elämä, josta ei kyllä taida mitään varmaa tietoa olla, ainakaan vielä.

Janne Kommonen kertoi avaruusharrastuksesta ja vastaili oppilaiden visaisiin kysymyksiin.

Viides- ja kuudesluokkalaisille tarjoutui hieno tilaisuus oppia lisää arkeologiasta ja historiasta kun teologian tohtori Juho Sankamo piti oppitunnin aiheesta Indiana Jonesista arkeologian todellisuuteen. Sankamo on itse viettänyt paljon aikaa historiallisilla alueilla Lähi-Idässä ja esittelikin kiinnostavia kuvia arkeologisilta kaivauksilta.

Tohtori Juho Sankamo kertoi kiinnostavasti arkeologiasta.

Kiitos kaikille vieraillemme!

 

 

Koulut mukaan #turkutekeehyvää viestintään

Annukka Muuri,   Liikkuva koulu -koordinaattori, lähetti viestin:

Turku tekee hyvää.  Aktiivisella elämäntyylillä on selvä yhteys parempaan terveyteen, hyvän elämän kokemuksiin ja pitkään ikään. Siksi me haluamme tehdä turkulaisten aktiivisen elämän mahdolliseksi tarjoamalla monipuolisesti liikunta-, kulttuuri- ja sosiaalipalveluita sekä eväät elinikäiseen oppimiseen. Lisätietoja http://www.turku.fi/turku-tekee-hyvaa-tata-se-tarkoittaa

Haluamme tehdä palvelujen löytämisen mahdollisimman helpoksi. Monet lasten vanhemmat sekä lapset ja nuoret käyttävät aktiivisesti koulujen sivuja. Siksi haluaisimme, että jokaisen koulun sivuilta löytyisi alla oleva linkki. Linkin takaa löytyy puolestaan useita hyviä vinkkejä lapsiperheille sekä lapsille ja nuorille tarkoitettuihin palveluihin.

Toivomme, että jokainen kävisi katsomassa tämän linkin
www.turku.fi/linkkivinkit_koululaisille

 

HOH Ja NOH vierailivat 4.12.2017 Turun kaupungintalolla

HOH hei! Tänään pääsimme ihmettelemään kaupungintaloa ja jopa valtuustosalia. Paljon oli asiaa, erivärisiä huoneita, painavia kristallivalaisimia ja tärkeitä lukuja.

Oppilaat osasivat esittää asiallisia kysymyksiä, kertoa omasta toiminnastaan ja käyttäytyivät mallikkaasti. Kiitos Minna-opettajalle ja muille asiaan vaikuttaneille vierailusta ja mahdollisuudesta olla mukana.

NOH ni! Siellä mekin.
Kiitos itsellenne. Kyllä oli erilainen koulupäivä. Kysymykset tosiaan laittoivat päättäjät vähän pohtimaan…. _kuka tuon on maalannut, milloin, mistä väreistä hän pitää…?

Laivaston Soittokunnan puhallinorkesteri – konserttikokemuksia

Nummen ja Katariinan väki kävi Sigyn -salissa Laivaston soittokunnan puhallinorkesterin konsertissa.6A -luokkalaisten mietteitä konsertista:

Konsertin juoni oli todella mielenkiintoinen. Soittajat olivat todella taitavia! Salissa oli mukavaa istua. Konserttiin oli lisätty paljon kaikkea hassua mukaan. Aika meni todella nopeasti.

Konserttisali oli hieno ja mukava. Soittimet olivat hienoja, soittajat olivat hyviä soittajia. Se oli kivaa ja mukavaa että siellä soitettiin lastenlauluja, esimerkiksi Angrybirds ja muita. Se oli kivaa kun monet eivät puhuneet. Oli myös mukava,a että pystyimme osallistumaan esitykseen. Juontajan tarina oli hauska ja mukava ja sitä pystyi tulkitsemaan parilla eri tavalla.

Konsertti oli kiva.
Ja minä tykkäsin eniten lauluista ja niiden laulajista 😂
Tarina oli aika pitkä, mutta se oli hyvä ja kertoi hyvin että lopettakaa koulu/harrastus Kiusaaminen.

Sigyn-Sali oli hieno,sisältä että ulkoa!!
Konsertissa oli kivaa ja siellä soi mm. Hard rock halleluja, Super Marion tunnari, Angry Birdsin tunnari, Pikku Kakkosen tunnari ja muita mukavia lauluja/tunnareita. Tykkäsin konsertista ja ainoastaan jäi harmittamaan etten Suomi-100 maskia saanut. Mutta niitähän saa kaupasta. Reijo piti hauskan ja mukavan puheen konsertin aikana!!

Pidin konsertista ja paikasta.
Konsertti oli hauska ja hyvä.
Konsertissa pystyi olemaan rauhallisesti, vaikka jotkut vähän pelleilivät.
Tarina siinä oli vähän pitkästyttävä.
Toivoisin että tälläisiä konsertteja olisi enemmän.

Konsertti oli mielestäni hauska ja mielenkiintoine. Konsertti oli joissain kohdissa hieman tylsä, mutta muuten todella hyvä. Konsertti oli positiivinen yllätys, sillä se ei vastannut yhtään tylsiä odotuksiani. Pidin siitä, että sielä soitettiin eri tunnareita. Loppullinen tuomioni konsertista oli, että se oli positiivinen yllätys.

Minusta konsertti oli mukava, koska musiikki oli hienoa ja äänet oli hyvät. Penkit olivat mukavia ja pehmeitä. Pate Tuuban tarina oli miellyttävä ja hauska. Lordin musiikki oli hienoa ja siistiä. Konserttissa oli mukavaa seuraa.