Tartu tarinaan!

Tämä viikko on ollut 1. – 3. luokkien MOK-viikko. Teemana tällä monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikolla on ollut ”Tartu tarinaan”. Luokissa on luettu ja kuunneltu kirjoja ja liikuttu tarinoiden maailmoissa.  Viikkoon  on sisältynyt myös kirjastovierailuja.

Ykkösluokkalaiset osallistuivat satutyöpajaan Nummen kirjastossa. Ensin kuunneltiin satu ötökkäsirkuksesta, ja sen jälkeen päästiin muovailemaan monenlaisia ötököitä.
Kolmasluokkalaiset kävivät vierailulla ykkösluokassa ja lukivat kirjoja ykkösille.

 

Hyvää joulunaikaa!

Mukavaa lomaa ja onnellista joulunaikaa kaikkiin koteihin! Loma alkaa tänään. Koulutyö Nummenpakan koulussa jatkuu taas maanantaina 8.1.2024 lukujärjestyksen mukaan.

2b:n askartelemat jouluiset kynttilät

1. tai 7.luokalle Nummenpakan kouluun syksyllä 2024? – Lisätietoa täältä

Kirjojen ja tarinoiden maailmassa

Alakoulussa vietettiin syyslukukauden viimeisellä kouluviikolla lukuviikkoa. Luokissa luettiin ja kuunneltiin kirjoja ja tarinoita, tehtiin kirjallisuuteen liittyviä tehtäviä ja puhuttiin lukemisen tärkeydestä. Keskiviikkona sai pukeutua jonkin kirjan hahmoksi ja kuunnella pitkällä välitunnilla opettajien lukemia kirjoja. Viikolla järjestettiin myös hiljaisia välitunteja, jolloin sai rauhoittua sisällä lukemaan tai vain nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta.

Neljäsluokkalaiset tutustumassa kansainvälisiin satuihin monikielisesti esiteltynä.
Lukumajoissa lukeminen oli mukavaa!

 

Opettajat satuhahmoina.

Lucian päivä 13.12.

Alakoulun käytävillä kiersi tänään aamulla tunnelmallinen Lucia-kulkue. Lucia-neidot toivat kynttilöillään ja laulullaan valoa pimeään vuodenaikaan.

Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa,

viestiä jouluyön tuikkeensa toistaa.

Taivainen kirkkaus, riemuisa julistus.

Kynttilät syttyy, kynttilät syttyy.

Kirjastoretki keskustaan

Vitosluokkalaiset kävivät viime viikon torstaina pääkirjastossa. Siellä he osallistuivat kirjavinkkaukseen, jonka jälkeen oli vielä mahdollista lainata lukemista mukaan. Aamuisen retken aikana oli aikaa myös ihastella talvista Turkua.


Hyvää itsenäisyyspäivää!

Itsenäinen Suomi täyttää 106 vuotta huomenna 6.12. Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikkiin koteihin!

Yläkuvassa 2A:n askartelemia itsenäisyyspäivän kransseja. Alakuvassa alakoulun väki seuraamassa lipunnostoa koulun pihalla.
Yläkuvassa 2A:n askartelemia itsenäisyyspäivän kransseja. Alakuvassa alakoulun väki seuraamassa lipunnostoa koulun pihalla.