Sivistystoimiala tiedottaa: Yläkoulut ja toinen aste jatkavat etäopetuksessa 5.4.2021 asti

Perusopetus
Koronavarotoimia on lisätty kouluissa entisestään. Turun kaupunki laajensi perjantaina 19.3. kasvomaskin käyttösuositusta koskemaan kaupungin kaikkien koulujen kaikkia vuosiluokkia sekä aamu- ja iltapäivätoimintaa. Maskeja tarjotaan oppilaille riittävä määrä koulupäivien aikana, ja opettajat opastavat maskien käytössä. Kaupunki muistuttaa edelleen maskien käytöstä myös busseilla ja koulutakseilla kuljettaessa.

Alakoulut Lausteen koulua lukuun ottamatta toimivat normaalisti alkuvuoden käytännöin. Lausteen koulu siirtyi kokonaisuudessaan etäopetukseen tartuntaketjujen selvittämiseksi ja opetuksen turvaamiseksi 24.3.-5.4.2021. Koulussa on ollut laajoja altistumisia ja karanteenijaksoja, ja selvästi yli puolet oppilaista on jo aiempien päätösten perusteella poissa koulusta. Koulussa ei lähiopetusjärjestelyin voida turvata terveysturvallista ympäristöä eikä laadukasta opetusta nykyisessä pandemiatilanteessa.

Yläkoulut jatkavat etäopetuksessa 5.4.2021 asti lukuun ottamatta valmistavan opetuksen ja erityisen tuen pienryhmiä, jotka jatkavat lähiopetuksessa.

Alakoulujen kerhot toimivat koronavarotoimin. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta jatkaa toimintaansa, kuten alkuvuonna. Yläkoulujen kerhot eivät toimi.

Ruokailu perusopetuksen oppilaille
Etä- ja karanteenioppilaiden aterioiden hakuun voi ilmoittautua Turun kaupungin verkkosivulla tinyurl.com/kouluruokailmo. Lisätietoja www.turku.fi/kouluruokakotona.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvonta

  • Perusopetus: koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin palvelee vain peruskoululaisia. p. 02 266 2012 (ma–pe klo 8–11)
  • Toinen aste: lukiolaiset ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat voivat olla korona-asioissa yhteydessä Opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn puhelinpalveluun. p. 02 266 1570 (ma–to klo 8–15, pe klo 8–13)
  • Testiin voi hakeutua myös Omaolo-palvelun kautta. Iltaisin ja viikonloppuisin palvelee Turun alueen yhteispäivystys numerossa 02 313 8800
  • Lisää tietoa: turku.fi/kouluterveydenhuolto

Koronatestaukseen ilman ajanvarausta:

Varissuon terveysasema (avoinna ma-pe klo 9–11 ja 12–14) Varissuon testipiste palvelee vain turkulaisia ja Turussa asuvia. Lähikuntalaisten tulee kääntyä oman kuntansa tai Tyksin testauspisteiden puoleen.

Koronantorjuntabussi:

  • Halinen, Huudi (os. Gregorius IX:n tie 8): ma–pe klo n. 9.30–11.00
  • Perno/Pansio (os. Hyrköistentie 26): ma-pe klo 12.00–14.00
  • Halisissa ja Perno/Pansiossa Koronantorjuntabussi palvelee vain turkulaisia ja Turussa asuvia. Lähikuntalaisten tulee kääntyä oman kuntansa tai Tyksin testauspisteiden puoleen.

Hyödyllisiä ohjeita, myös eri kielillä:

Tämän Wilma-viestin voi kääntää omalle kielelle Google Translaten avulla translate.google.fi/