Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä

Nummenpakan koulun suunnitelman suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä löydät täältä.

Käy tutustumassa myös KiVa koulun kiusaamisen vastaisiin toimenpiteisiin kotona ja koulussa
https://www.kivakoulu.fi/vanhemmille/

Muista myös Someturva!

Opastusvideo alakoululle löytyy täältä
Opastusvideo yläkoululaisille löytyy täältä

Huoltaja! Muista aktivoida Someturva!

Hyvä huoltaja,

Tiesitkö, että lapsellasi on oikeus Someturva-palveluun? Palvelun avulla varmistat, että lapsesi saa apua, jos hän joutuu kiusatuksi tai häirityksi somessa tai pelialustoilla.

Someturva on nettisovellus, josta voi pyytää nimettömästi apua somessa tai netissä tapahtuvissa ikävissä tilanteissa, kuten kiusaamisessa, uhkailussa tai seksuaalisessa häirinnässä. Viime vuonna yli kolmasosa turkulaisten nuorten Someturvalle ilmoittamista tapauksista täytti rikoksen tunnusmerkit. Turun kaupunki on nyt päättänyt jatkaa palvelun tarjoamista lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Palvelun käyttäminen edellyttää vain aktivoinnin. Someturva olisi hyvä aktivoida heti lapsen puhelimelle, jotta nuori voi saada turvaa arkeensa aina, kun jotain ikävää tapahtuu. Aktivointiin tarvitaan koulun oma aktivointikoodi. Nummenpakan koulun oppilaiden (3.- 9.luokat) yhteinen aktivointikoodi on lähetetty Wilman välityksellä huoltajille ja sen voi pyytää tarvittaessa esim. rehtorilta Wilma-viestinä
Lapsi tai nuori voi aktivoida palvelun itse älypuhelimellaan osoitteessa: https://palvelu.someturva.fi tai pyytää huoltajaa auttamaan palvelun käyttöönotossa. Aktivointi vie vain minuutin.

Katso esite Someturvasta ja sen käyttöönotosta täältä!

Teknisissä ongelmissa voi kääntyä Someturvan asiakaspalvelun puoleen (https://helpdesk.someturva.fi/fi/).

Turvallista ja hauskaa sometusta!