Englannin kielikokeilu Kärsämäen alkuopetuksessa

Kärsämäen koulun 1-2- luokkien englannin kielikokeilussa kevätlukukaudella 2018 englannin kieleen on tutustuttu toiminnallisesti leikkien, laulaen ja pelaten.

Kokeilussa on ollut käytössä koulun aula/sali ja yksi luokka, jotka ovat mahdollistaneet myös erilaiset ryhmätyöt ja kiertopistetyöskentelyn. Opettajilla on ollut käytössään erilaisia englannin kielellä toteutettavia materiaaleja, kuten pelejä, kuvakortteja, musiikkia, loruja sekä kirjallista materiaalia.

Kielikokeilussa on ollut läsnä keskimäärin 25-30 oppilasta 1-2 luokilta ja se toteutettiiin kahden luokanopettajan yhteistyönä. Oppilaat ovat olleet innostuneita englannin kielestä ja he ovat osallistuneet aktiivisesti kaikkeen toimintaan.  Kyselyn mukaan oppilaat ovat mm. matkoilla käyttäneet englannin kieltä (mm. ruokasanasto, tervehdykset).

 

Kärsämäen koulun 1-2- luokkien englannin kielikokeilussa on käytetty pelejä, lauluja, kirjoja, pieniä tehtäviä, nukketeatteria, satuja ja draamaa. Englannin kieleen on tutustuttu toiminnallisesti leikkien, laulaen ja palaten. Oppilaat ovat osallistuneet innolla kaikkeen toimintaan.

Kuvat ja teksti sekä kielkokeilun ideointi ja toteutus:

Anne Ranta ja Jutta Maunula- Aaltonen, Kärsämäen koulu