Reppu-tiimin terveisiä

Tiedotus vanhemmille Reppu-tiimin toiminnan muutoksesta!  

Reppu-tiimin pilottia (marraskuu 2022-maaliskuu 2023) on vedetty yhteen ja toimintaa tarkennetaan sekä suunnitellaan eteenpäin. Reppu-tiimin tarkoitus on tehdä jatkossa enemmän kehittämistyötä ja luoda uusia toimintamalleja, tavoitteenaan edistää hyvinvoivaa yhteisöä. Toiminnan painotus on yhteisöllisyyden ja osallisuuden parantamisessa. Tiimissä on aloittanut myös yhteisötaiteilija. 

 Jatkossa Reppu-tiimi ei tee yksilöllistä työtä oppilaiden ja perheiden kanssa, jolloin ei synny päällekkäistä toimintaa oppilashuollon kanssa. Yksittäisen oppilaan asioissa voit olla yhteydessä suoraan oppilashuoltoon. Loppukeväästä ja ensi syksystä lähtien tiimi luo muun muassa tapahtumia perheille, järjestää kesätoimintaa, tarjoaa opettajille luokkakohtaisia reppupaketteja ja työskentelee yhteisöllisen taideprojektin kanssa. Tulemme informoimaan tulevista tapahtumista ja Reppu-tiimin toiminnasta vielä lisää tämän kevään aikana Wilman kautta ja Instagramissa @repputiimi. Tiimiin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla repputiimi@varha.fi. 

Aurinkoista kevättä!  Terveisin Reppu-tiimi 

**********************************

Reppu-tiimin toiminta käynnistyy Yli-Maarian kouluissa

Reppu-tiimin tavoitteena on suunnitella ja kehittää uudenlaista varhaisen tuen mallia oppilaan ja perheiden tueksi. Tiimi työskentelee koulujen arkeen jalkautuen. Tarkoituksena on antaa tukea oppilaille ja heidän perheillensä siten, että he voivat matalalla kynnyksellä saada ohjausta tavallisiin arjen haasteisiin. Oppilaita ja perheitä tuetaan ennaltaehkäisevästi ennen kuin tilanteet ja haasteet arjessa kehittyvät suuremmiksi.
Huolet voivat liittyä esimerkiksi:
• Perheen arjen rutiinien toimimattomuuteen
• Lapsen koulunkäynnin haasteisiin
• Voimavarojen ja verkoston vähyyteen
• Lapsen/nuoren median käyttöön
• Lapsen/nuoren vapaa-ajan toiminnan puutteeseen.
Tavoitteena on myös, että Reppu-tiimi järjestää Yli-Maarian koulujen oppilaille sekä heidän perheilleen yhteisöllistä toimintaa. Toiminnan kautta voidaan esimerkiksi käsitellä alueella lasten ja nuorten keskuudessa esiintyviä ilmiöitä, kuten suvaitsemattomuutta, väkivallan tekoja, sosiaalisen median käyttöä ja yksinäisyyttä.
Reppuun voit olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja pienissäkin asioissa. Tiimi pyrkii vastaamaan lapsien ja perheiden tarpeisiin nopealla aikataululla. Reppu-toimintaan osallistuessa perheelle tai lapselle ei synny asiakkuutta, ja sen on tarkoitus olla lyhytaikaista ja ohjauksellista. Lapsen/nuoren kanssa työskennellään vanhemman luvalla.
Repun työntekijöihin voit olla yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse. Voimme tavata sovitusti esimerkiksi koulun tiloissa, perheen kotona tai etäyhteydellä.
Reppu-tiimin sähköposti on: repputiimi@varha.fi
Repun ajankohtaisia asioita näet myös Instagramissa: repputiimi
Meidät tavoittaa myös puhelimitse:
Ilkka 044 907 5462
Satu 044 907 5467
Reetta 044 907 5483
Nina 044 907 5458

Ystävällisin terveisin, Reppu-tiimi
Reppu-toiminta on pilottihanke vuoden 2023 loppuun saakka ja on osa Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveyskeskus –hanketta.