KiVa-koulu

Koulun KiVa-tiimi lukuvuonna 2021-2022: Jutta Kaasalainen, Juuso Vuorinen, Lauri Mäkinen, Jesse Saarinen ja Santeri Paajanen

Yli-Maarian koulu oli mukana Lindströmin Välitä! -kampanjassa marraskuussa 2020. Katso kampanjan videomateriaali koulustamme tästä.


Koulussamme jatketaan lukuvuonna 2020-2021 KiVa-koulu-ohjelmaa. Vaikka pääpaino ohjelman toteuttamisessa on vuosiluokilla 1, 4 ja 7, näkyy KiVa-toiminta koulun kaikilla luokka-asteilla lukuvuoden aikana. Ohjelman avulla pyritään vaikuttamaan kiusaamiseen ennaltaehkäisevästi sekä puuttumaan tehokkaasti mahdollisiin kiusaamistapauksiin.

Luokilla 1, 4 ja 7 pidetään lukuvuoden aikana oppitunteja joissa käsitellään kiusaamista KiVa-materiaalin avulla. Oppitunnit ja teemat sisältävät mm. keskusteluja, ryhmätöitä, pelejä ja lyhytfilmejä kiusaamisesta.

Kiusaamiseen puututaan välittömästi, kun koulun aikuisilla on siitä tieto.

Mikäli erimielisyydet samojen oppilaiden välillä ovat toistuvia, luokanopettaja/-valvoja pyytää KiVa-tiimin mukaan tilanteen selvittämiseen. Malliin kuuluvat kiusaamistapauksen kirjaus, asianomaisten haastattelut ja tilanteen sovittelu sekä jälkiseuranta.

Keväällä koulussa tehdään KiVa-kysely oppilaille ja henkilökunnalle. Kyselyn tuloksia käsitellään koulussa oppilaiden kanssa, koulukohtaisessa oppilashuoltoryhmässä, opettajainkokouksissa ja vanhempainilloissa.

Vastuuhenkilöt

Tänä lukuvuonna Jutta Kaasalainen, Meija Teittinen, Jesse Saarinen ja Santeri Paajanen toimivat Kiva-tiiminä.