Tervetuloa kouluun elokuussa 2019!

Työjärjestyksistä

Tulevan lukuvuoden suunnittelutyö Yli-Maarian koulun opettajakunnan kanssa pidetään ma 12.8. – ti 13.8.2019. Avaamme lukujärjestykset oppilaille ja huoltajille Wilmaan 12.8. iltapäivällä tarkistettuamme vielä, että kaikki työjärjestykseen liittyvät asiat on huomioitu.

Työjärjestys on koulussamme syys- ja kevätlukukaudella sama, paitsi 7. ja 8. luokalla opinto-ohjaus ja terveystieto vuorottelevat syys- ja kevätlukukausien mukaan. Koulupäivien aloitusajat ja päättymisajat säilyvät kuitenkin koko lukuvuoden samoina.

Koulupäivät Yli-Maariassa alkavat pääsääntöisesti klo 8.15, osalla oppilaista myös klo 9.15. Vain vanhemmilla oppilailla, joilla aamutoimet sujuvat kotosalla jo itsenäisesti, koulupäivät voivat alkaa myös klo 10.15. Koulupäivät päättyvät aikaisintaan klo 12.15, jolloin alkuopetusikäisille on tarjolla iltapäiväkerho, ja ylemmillä luokilla viimeistään klo 15.15. Oppitunnit iltapäivällä päättyvät aina varttia yli, paitsi tiistaisin viimeistään klo 14 Harrastelukkarin vuoksi.

Yläkoululaisten Harrastelukkari

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala on valmistellut Turun Urheiluakatemian kanssa tiistai-iltapäiviin klo 14 alkaen avautuvaan yläkoulujen harrastusaikaan monipuolista harrastustarjontaa. Toiminnan tavoitteena on löytää keinoja tavoittaa nuoria, joilla ei juuri ole vapaa-ajanharrastuksia ja kehittää heidän kanssaan yhteistyössä uudenlaisia harrastamisen tapoja. Lisäksi yhteinen harrastusaikaikkuna mahdollistaa paljon urheileville nuorille harrastustoimintaa suoraan koulupäivän jälkeen, jotta yksi ilta viikossa vapautuisi nuoren muuhun sosiaaliseen elämään.

Syksyllä 2019 ”Harrastuslukkari” käynnistyy Urheiluakatemian toiminnalla, liikuntapalveluiden Mihi-toiminnalla sekä Kuralan kylämäen museon Taito-tiistain monipuolisella kädentaito-ohjelmalla. Urheiluakatemian tarjoaman valmennuksen tavoitteena on nuoren fyysisten valmiuksien kehittyminen ja monipuolisten liikuntataitojen oppiminen. Toimintaa järjestetään viidelle ryhmälle Kupittaalla, Impivaarassa, Syvä-lahdessa ja Moisiossa. Mihi-toiminnassa eri liikuntalajit kiertävät yläkouluilla (9 sovittua koulua tällä hetkellä) 3–4 viikon jaksoissa. Mihi on matalan kynnyksen harrastetoimintaa koulujen omissa saleissa.

Syksyn aikana toiminnalle etsitään lisärahoitusta ja kumppanuuksia harrastustoiminnan laajentamiseksi sekä luodaan nuorille houkutteleva harrastuskonsepti vuoden 2020 alusta lähtien.

 

Kouluvuoden aloituksesta

Kouluvuosi alkaa ke 14.8.2019.

Luokat 1-9 ovat koulussa klo 9.15 – 12.15 paitsi 7. lk klo 8.15-12.15.

Työjärjestyksen mukaisesti jatketaan heti torstaista 15.8. alkaen.

 

Tapaamisiin elokuussa!