Eläinten viikko 4.-10.10.

Tänä vuonna eläinten viikon teemana on ”Kamalan ihania vai ihanan kamalia eläimiä?”.  Keskitytään jännittäviin eläimiin. Kannattaa hyödyntää sivuston materiaalia 🙂 Eläinviikkoa vietetään heti lokakuun alussa, eli 4.10-10.

Jos jännittävät eläimet on teemana liian jännä, löytyy digijuttuja eläimistä toki muutoinkin. Pääsette tutustumaan eläimiin, esimerkiksi näiden iPad -sovellusten kautta:

Video Touch Animals -sovelluksella pääsee tutustumaan mm. maatilan eläimiin. Sovellusta on helppo käyttää, eläimen kuvaa painetaan ja katsotaan eläimestä kertova video. Jokaisesta eläimestä on useampi video, joten ihan heti ei sovellus käy tylsäksi. Kuunellaan miten eläimet ääntelevät. Miten ne liikkuvat?

Kuka itkee? Kuka yrittää piileskellä? Kenellä on tänään syntymäpäivä? Näihin ja muihin kysymyksiin saatte pohtia vastauksia Peek-a-Zoo by Duck duck Moose -sovelluksen kautta. Tunnetaitoja ja ongelmanratkaisua piirrettyjen eläinhahmojen avulla 🙂 Sovelluksen käyttö vaatii englanninkielen taitoa (helppoja sanoja), mutta yhdessähän aikuisten ja lasten kesken sovellusta käytetäänkin.

Joko ryhmässänne on kokeiltu lisättyä todellisuutta? Uskallatko silittää krokotiiliä? 3D Bear -sovelluksella voidaan lisätä omaan ryhmätilaan, metsäpaikkaan, bussiin… eläimiä, autoja, leikkipaikkoja… melkein mitä vain. Sovelluksesta löytyy myös jännittäviä eläimiä! Hahmoja voidaan tutkia kiertämällä niitä, suurentamalla, kääntämällä… On muuten aikas jännää, kun iPadin näyttö peilataan kosketustaululle tai videotykillä seinälle kun 3d Bear -sovellus on käytössä.

Vinkki! Karhu nukkuu -leikki saa ihan uuden ulottuvuuden, kun karhu onkin lisätty leikkiin 3D Bear -sovelluksella.

Yllä olevat sovelluslogot lienevät jo monelle tuttuja. Ihanat pehmoiset eläinhahmot seikkailevat sovelluksissa Fuzzy House Lite ja Wonder Woollies. Fuzzy House -sovellus toimii nukkekodin tavoin – voidaan ohjeistaa kaveria toimimaan, esim. ”Anna oravalle puhelin” ja vaihdetaan sitten vuoroja. Wonder Woollies -sovelluksessa seikkaillaan puutarhassa ja idea on tässä sovelluksessa sama kuin Fuzzy Housessakin.

Piipahda Yritysportaali -sovelluskaupassa tutkailemassa lisää sovelluksia

Oletko jo tutustunut blogimme kosketustaulusivujen Kielten rikas maailma -alasivuihin? Niistä Sadut ja tarinat -väliotsikon alta löydät lukemattoman määrän linkkejä eläinaiheisiin satuihin. Linkkien perässä on merkitty, kauan kukin satu kestää.

Alle 3-vuotiaat
Kielten rikas maailma 3-4 -vuotiaat
Kielten rikas maailma 5-6 -vuotiaat

Kannattaa käydä vilkaisemassa myös kosketustaulusivujen Tutkin ja toimin ympäristössäni – osa-alue. Sieltä löydät Luontotietoutta -väliotsikon alta paljon linkkejä eläinaiheisille sivuille.

Alle 3-vuotiaat
Tutkin ja toimin ympäristössäni 3-4 -vuotiaat
Tutkin ja toimin ympäristössäni 5-6 -vuotiaat

Alle 3-vuotiaiden kosketustaulusivulle kaikki vasun osa-alueet on kerätty samalle sivulle.