Gotska Sandön

Matkasimme s/y Lokilta Gotska Sandön saareen kumiveneellä pienissä ryhmissä. Saaren hiekkarannoille ei voi rantautua purjeveneellä. Aaro toimi kumiveneen kapteenina ja sai kaikki turvallisesti sekä melkein kuivina perille saareen.

Saarella kävelimme Long Beachia pitkin hylkeiden suojelualueelle. Alue oli tarkasti rajattu ja hylkeitä sai katsella rantaan rakennetun katseluseinan takaa pienistä aukoista. Näimme useita hylkeitä makoilemassa kivillä sekä uivan vedessä. Saari on luonnonsuojelualuetta, joka ansiosta hylkeet pystyvät elämään rauhassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suurin osa meistä kävi myös uimassa. Vesi oli viileää ja se virkisti mukavasti lämmössä. Vedessä oli useita meduusoja, mutta onneksi ne eivät ole harmillisia ihmisille.

Christiane opetti meille saaren historiallisesta puolesta ja Nina maantieteellisistä. Saari on kokonaan hiekan peitossa ja tuuli on kasannut saareen useita erilaisia dyynejä. Saarella on hiekan lisäksi paljon mäntymetsää. Keräsimme rannalta paria erilaista levälajia ja myös ihasteltiin hiekkarannan erinäköisiä sileitä kiviä.

Ella, Anni, Frans