Tietoja kurssista

Tämä blogi esittelee Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukion merilinjan NAVIGARE NECESSE EST -kurssia.

Tervetuloa seuraamaan TSYKin lukion merilinjan koululaivapurjehduksia.  Olemme tehneet yhteistyötä purjelaiva Hawilan kanssa ja  elokuussa 2010 purjehdimme kaksi viikkoa  Inga-Lill kaljaasilla Suomenlahdella. Elokuussa 2011 osallistuimme Cultural 2011 Tall Ships Regattaan Klaipeda-Turku Legille Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi hollantilaisella Thalassa aluksella. Vuodesta 2012 alkaen koululaivanamme on toiminut kuunari Lokki. Elokuussa 2012 purjehdimme Turusta Tallinnaan ja takaisin. Vuoden 2013 koululaivapurjehduksemme suuntautui Saaristomerelle ja Maarianhaminaan. Elokuussa 2014 suuntana on jälleen oma kotimeremme Saaristomeri. Vuonna 2015 purjehdimme Hiidenmaalle Haapsaluun. Syksyllä 2016 Lokki-koululaivamme purjehtii Gdanskista Hiidenmaan ja Haapsalun kautta Turkuun. Heinäkuussa 2017 osallistuimme norjalaisella Statsraad Lehmkuhl aluksella Tall Ships raceen Bergenistä Turkuun.  Elokuun 2017 purjehdus suuntautuu Saarenmaalta Gotlantiin ja Tukholmaan, josta palaamme Maarianhaminan kautta Turkuun.

Vuonna 2018 TSYKin Merilukio täyttää 10 vuotta. Sen kunniaksi järjestämme juhlapurjehduksen norjalaisella Statsraad Lehmkuhlilla Pohjanmerellä. Purjehdimme Bergenistä Shetlannin saarille ja takaisin. Mukaan toivotamme tervetulleiksi kaikki nykyiset ja vanhat merilinjalaiset.

Vuonna 2019 purjehduksemme suuntautui Suomenlahdelle;KotkastaTallinnaan, Tallinnasta-Maarianhaminaan ja Maarianhaminasta Turkuun.

Vuonna 2020 purjehdus onnistuttiin korona-pandemiasta huolimatta toteuttamaan Saaristomerellä ja Ahvenanmaalla.

 

Kurssin opettajina toimivat biologian ja maantieteen opettaja Nina Brander ja historian ja yhteiskuntaopin opettaja Christiane Ala-Nissilä.

Kurssi sisältää käytännön merenkulkutaitojen harjoittelua ja tutustumista perinteiseen merenkulkuun Itämerellä. Opiskelija tutkii Itämeren luonnon – ja kulttuuriympäristöä sekä Itämeren alueen historiaa. Kurssi toteutetaan eri oppiaineiden yhteistyönä. Kurssin suorittaminen edellyttää osallistumista purjehdukselle. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa purjehduskokemusta.