Yö Itämeren aalloissa

Sunnuntai yön aikana tuuli oli noin 6-10 m/s ja meno oli yllättävän leppoisaa. Liikuimme mukavaa vauhtia eteenpäin, kaikkien purjeiden ollessa ylhäällä. Aallokkoa oli hieman, mutta aamua kohden aallot pienenivät.
Yön pimeydessä tuulimittareiden viisareita oli vaikeampi hahmottaa, joten käytimme oikean kurssin pitämisen avuksi tähtiä. Yön aikana teimme muutaman vendan, joista toinen onnistui paremmin, tuulien ollessa siinä kohtaa suotuisammat. Venda on vastakäännös, jossa vene käännetään uuteen suuntaan vastatuulen kautta.
Yössä purjehtiminen oli yllättävän helppoa, mutta piti olla entistä tarkempi vaikka väsyttikin.
Nyt klo 11, laskemme ankkurin Gotska Sandönin edustalle, josta brunssin jälkeen olisi tarkoitus lähteä kumiveneellä kohti rantaa.
Anni, Ella J ja Frans

2 vastausta artikkeliin “Yö Itämeren aalloissa”

  1. Huippua, että merilinjalla edelleen on mahdollisuus näihin upeisiin purjehduksiin. Lokki on seilannut kyydissään monet kymmenet merilinjan opiskelijat. Ketä teillä on kipparina ja perämiehenä mukana?
    Lisäksi kiinnostaa kuulla, miten matkanne merilinjan rakkaalla kumiveneellä meni? Kumivene on alunperin ristitty nimellä Ušva, onkohan tämä nimi edelleen käytössä? Vene on kokenut traagisia hetkiä elämässään, niistä ehkä merilinjan koordinaattori Ala-Nissilä osaa kertoa lisää.
    Suotuisia tuulia purjehduksellenne!

  2. Kipparina on Sakari Kalske ja perämiehenä Alpo. Kumiveneellä meni muuten meni hyvin lukuun ottamatta alkua, kun moottoria sai kiskoa noin 45 minuuttia.. Kumiveneen nimenä toimii edelleen Ušva! Kiitos kommentista! Terveisin ykköslegi!

Kommentit on suljettu.