Utö

Maria ajoi Lokin laituriin Utössä Viivin ja Saaran navigoidessa. Ilta hämärtyi Utössä ja majakan valot syttyivät. Upea päivä takana ja Lokissa erittäin hyvä yhteishenki. Iltauinti, sauna ja nukkumaan. Hyvää yötä Utö.

3 vastausta artikkeliin “Utö”

  1. Heips vaan sinne saaristoon innokkaille seilaajille! Täällä mantereella seurataan innokkaasti teidän matkaa ja toivotaan paljon kuvia blogiin 🙂
    Nyt kuitenkin kiperiä kysymyksiä tuleville merimiehille:
    Missä säilytetään Lokin hätäraketteja ja miten sellaista käytetään?
    Minkälaiset valot ja päivämerkit lossilla on käytössä?
    Mistä voit päätellä olevasi toisen veneen kanssa törmäyskurssilla?
    Hauskaa matkaa ja nauttikaa aurinkoisista keleistä ja ainutlaatuisesta kokemuksesta!

  2. Hei, hienoa purjehdusta teille!

    Miksi Lokkia kutsutaan kuunariksi? Mitkä ovat muut kaksimastoisten purjealusten tyypit ja miten nämä eroavat toisistaan?

    Kiitos pikaisesta vastauksesta jo etukäteen!

    T. Sy Olivia Crew

  3. Hei Emma ja Make! Viivi vastaamassa kysymyksiinne.

    Lokin hätäraketteja säilytetään salongissa eli heti ensimmäisessä veneessä olevassa sisätilassa samassa luukussa, kuin pelastusliivejä. Hätäraketti toimii avaamalla alla oleva tulppa, jonka jälkeen raketista tulee pieni naru. Sitten vedetään narusta, jolloin hätäraketti laukeaa.
    Voit päätellä olevasi törmäyskurssilla toisen veneen kanssa esim. jos veneet ovat nokat vastakkain tulossa toisiaan päin tai jos toinen vene tulee kovaa vaarallisesti, vaikka sivusuunnasta. Ei sille ole tarkempaa määritelmää, vaan tilanteen mukaan toimitaan.
    Lokkia kutsutaan kuunariksi sen takilan mallin takia.
    Kaksimastoisia purjealuksia ovat jooli sekä ketsi. Joolissa mesaanimasto on peräsimen takapuolella, mutta ketsissä isomasto on keulimmaisena ja matalampi mesaanimasto on peräsimen etupuolella.

    Jos jäi vielä jotain epäselväksi, niin kysykää!

Kommentit on suljettu.