Hyvästit Suomelle ja nokka kohti Hiidenmaata

Sijainti: 59 ̊ 47′ 21 ̊  21′

Sää: Aurinkoinen ja tyyni, tuuli 2 m/s SW

Jätimme Utön saaren kello 16.25 ja suuntasimme Lokin kohti Hiidenmaata. Tarkoitus on purjehtia yötä vasten n. 12h ja kello on nyt jo 17.05. Matkalla Utön lähistöltä otimme merenpohja- sekä sinilevänäytteet.

Aamun Utössä aloitimme Lauri Laakson luennolla. Lauri on Utön merentutkimusaseman ryhmäpaallikkö ja hän kertoi meille työstään ilmatieteenlaitoksella ja tutkimuksistaan. Sitten hän vei meidät sääasemalle, jonka jälkeen menimme kirkkoon. Siitä jatkoimme ohjatulle majakkakierrokselle.  Myöhemmin päivällä, kun olimme rannassa ottamassa näytteitä rakkolevästä yms. näimme noin kymmenkunta käärmettä. Uiminen käärmeiden löytämisen jälkeen ei oikein maittanut, joten uusi yritys sitten Viron puolella.  Lounaaksi oli kipparin kalakeittoa, joka oli todella maukasta.

WP_20150822_013

 

WP_20150822_036

 

Kirjoitamme päivän tapahtumista lisää myöhemmin.

Maria, Saara ja Viivi

 

2 vastausta artikkeliin “Hyvästit Suomelle ja nokka kohti Hiidenmaata”

  1. Hei, Pekka! Kommentoimassa Jessica ja Arttu. Park Victoryn tarinaan olemme tutustuneet jo kevään merihistorian kurssilla ja aihe oli luonnollisesti esillä myös Christiane-opettajan ja Utön Hanna-oppaan luotsaamilla opastuskierroksilla Utön kirkossa ja majakassa. Vaikuttava tarina kaiken kaikkiaan. Kiitämme myös toivotuksista ja lupaamme ottaa purjehduksesta kaiken irti!

Kommentit on suljettu.