Auringonnousu saaren takaa

Herätys oli 06:00 kun opettajat ilmoittivat että nyt lähdetään katsomaan auringonnousua Jurmon rantakivikolle. Heti aamusta alkoi tiukka opetus Jurmon historiasta luonnosta ja jääkauden merkeistä.

Jurmo on jääkauden aikana syntynyt kolmannen Salpausselän jatke, reunamuodostuma, joka on noussut merestä maankohoamisen myötä.  Maaperä on kallioista ja pyöreitä kiviä. Kasvillisuus on niukkaa, vain varpukasveja ja sammalia. Keskellä saarta on istutettua metsää. Jurmo on pituudeltaan noin 5 km. Keskellä saarta on pieni kylä jossa asustaa vaikituisesti ympäri vuoden vain yksi perhe. Jurmo kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon ja on sen yksi hienoimipa ja harvinaisempia kohteita täällä ulkosaaristossa. Klo 10.40 lähdettiin kohti Turkua Enni, Samuel ja Toni navigointivahdissa.

Enni L

3 vastausta artikkeliin “Auringonnousu saaren takaa”

  1. Jokos sitä alkaa väsy painamaan? Ja mihis aikaan olette Turussa?

  2. Enemmän ja vähemmän väsymystä liikkeellä. Harva aloittaa purjehdusuransa 21 tunnin avomeripurjehduksella ja sen jälkeen intensiivisillä opiskelupäivillä. Tänäänkin aloitimme klo 6.
    Turussa olemme arviolta 6-7 aikaan.

  3. Mahtavia kuvia, vaikuttaa teidänkin reissu menneen kivasti. 😀 Meillä oli ainakin huippuhauskaa, siitä kiitos opeille ja kippareille!! 🙂

Kommentit on suljettu.