Puhdasta rakkolevää Utössä

Moikka!

Tänään tutkimme UTÖn rannikkoa. Mittasimme veden syvyyden, näkyvyyden ja otimme pohjanäytteitä ja vesinäytteitä  laiturilta. Huomasimme veden olevan yllättävän kirkasta nimittäin näimme pohjaan asti(4.3m), toisin kuin Aurajoessa (55cm). Rakkoelvä indikoi veden puhtautta. Täällä rakkolevä oli erittäin puhdasta ja tervettä ilman päällysleviä. Kahlasimme kahluuhaalarin kanssa rannassa ja vesikiikaroimme pohjaa. Keräsimme rakkoleväpuskia ja määritimme niiden asukkaita. Asukkaiksi osoittautuvat mm: limakotilo, idänsydänsimpukka, leväkotilo, leväkatka, liejusimpukka ja leväsiira. Lisäksi nappasimme korvameduusan ja monia eri levälajeja. Kävimme myös bongaamassa hopeisen kynttilänjalan Utön kirkossa.

T: Steffi & Anski

4 vastausta artikkeliin “Puhdasta rakkolevää Utössä”

  1. Kai haistelitte sitä pohjamutaa? Pahalta se haisee, mutta kuinka pahalta, ja mitä se kertoo veden happitilanteesta? Ja oikeastaan Utön jälkeen tulee matkan paras osa: hienot maisemat, leppeät laineet, uljaita joutsenia ym. idyllejä.

  2. Moro Otso. Otimme pohjanäytteen Utön laiturilta ja se oli puhdasta savea. Ei haissut yhtään! Mukana tuli myös savisia Idänsydänsimpukoita ja Liejusimpukoita. Eli oli ihanaa. Lisäksi haimme rakkolevää pohjasta, ei olut kivaa.

    Samuel ja Toni

  3. Hienoa että löysitte rakkolevää! Omasta mielestäni rantojen tutkiminen ja näytteiden ottaminen oli hauskaa ja todella mielenkiintoista:)
    Ja tosiaan, nauttikaa loppumatkan upeista maisemista!

  4. Kiva kun löysitte rakkolevää! Idan kanssa ei löydetty itse kahlaamalla, kaikkea muuta kivaa kyllä löysimme. Ja hitsi ku ne meduusat oli kivoja! kokeilitteko mite löllöiltä ne tuntuu kädellä 😀 ? Ne tuntuu iha parhailt! Rentoo loppumatkaa kaikille!

Kommentit on suljettu.