Tilannetietoja mereltä!

Utöötä tähystetään mereltä, jossa aurinko paistaa ja lämmin tuuli puhaltaa lounaasta. Matka on sujunut vuoristoratamaisesti eli hyvin sekä vähän huonomminkin.  Matkan aikana olemme oppineet monenlaisia merenkulkuun sekä purjehdukseen liittyviä asioita. Kipparimme Kimmo ja Make ovat neuvoneet joka tilanteessa ammattimaisesti ja heiltä saa myös purjehdukseen liittyvää tietoa todella kattavasti.

Purjeveneen ohjaamisessa pitää olla todella tarkka ja keskittyä siihen miten ja mihin on ajamassa, seurata kompassia ja muita veneitä, sekä katsoa myös blotteria. Myös tuulet vaikuttavat suuresti miten ja mistä kohdista ajetaan.

Eemeli

5 vastausta artikkeliin “Tilannetietoja mereltä!”

  1. Heippa! Toivottavasti kaikilla on jo parempi olo viimeöisen yöpurjehduksen jälkeen. Missä kunnossa genaakkeri on? Onneksi siellä on sentään tänään paistanut aurinko, toisin kuin täällä Turussa. Nähdään perjantaina jokirannassa.

    Paljon kiitoksia vielä mahtavalle miehistölle, Kimmolle ja Makelle, oli upea ja mieleenpainuva reissu!

  2. Hei!

    On ollut mielenkiintoista lukea blogianne ja ihastella matkaanne Tallinnaan ja takaisin (vaikka oksennuksia en ole ihastellut). Ihmettelen jaksamistanne pitkien purjehdusten aikana ja vahtivuorojanne kahden tunnin välein. Miltä nämä ovat nuorista tuntuneet? Kiitos laivan miehistölle ja opettajille kun järjestitte tämän unohtumattoman opintomatkan.
    Hely

  3. Pauliina: Genaakkeri on täysin revennyt. Sää on ollut vaihtelevaa, nyt taas paistaa.

    Hely: Vahtivuorot ovat vaatineet aluksi totuttautumista lukiolaisilta. Aikatauluissa on pysyttävä. Myös puuron- ja kananmunankeittoa on opetettu. Nuoret voisivat harjoitella vessanpesua kotona.

  4. Moikka!
    Toivottavasti matka on sujunut mukavasti, huonoista hetkistä huolimatta. Oletteko nauttineet purjehtimisesta yleisesti, kaikista huomioitavista asioista ja vuoristoratamaisuudesta huolimatta? Minusta purjehtiiminen oli todella mukavaa vaikken mitään ruorin takaa nähnytkään… Uudelle reissulle voisin ilomielin lähteä.

    Kiitos vielä Kimmolle ja Makelle, Pauliinan sanoja lainaten matka oli todella hieno, mukava ja mieleenpainuva!

  5. Kiitos kiitos. Brander kaipaa korvameduusatekstiä. Missä viipyy? Nina

    Iina: Tänään oli todella hauskaa vaikka ryhmä pieneni. Merellä oli tyyntä joten paha olokaan ei haitannut menoa ja nyt ollaan just menos grillaamaan! tääl on tosi kivaa 🙂
    Enni: On ollu ihan super kivaa kun on saanu tehdä ite 🙂 Eikä sää oo haitannu eikä vuoristoradat! Ikävä <3

Kommentit on suljettu.