Syvälahdessa kokeiltiin innokkaina oppimissovellusta

Tässä Syvälahden eskareiden kokemuksia Moomin language school -oppimissovelluksesta.

Ohjelmaa on ollut todella helppo käyttää. Lapset ovat sisäistäneet ipad-sovelluksen käyttämisen helposti ja nopeasti. Kuvakortit ja muut tehtävät ovat olleet tosi kiva lisä! Meille on muodostunut viikkorytmistä selkeät kohdat sille, milloin MoomingLanguage-peliä pelaillaan ja milloin englantia harjoitellaan yhdessä toimien ja leikkien. Näin ollen ohjelman sovittaminen arkeemme on ollut helppoa ja luonnikasta.

Lapset ovat olleet ohjelmasta hyvin innostuneita. Monet ovat innokkaita oppimaan englantia, ja ohjelma on motivoinut lapsia entisestään! Erityisen kivaa on se, että jokaisella on ohjelmassa oma ”profiili”. Tähtien ansaitseminen kustakin tasosta on myös ollut motivoivaa!

On ollut kiva harjoitella ohjelmassa opeteltavia sanoja myös kuvakorttien avulla leikkien ja pelaillen, niin ohjatuilla toimintahetkillä kuin arjen tilanteissakin. Opeteltava sanasto on ollut helposti liitettävissä arkeen.

Lasten englannin kielen taidot ovat kehittyneet hurjasti ja innostus vain kasvanut matkan varrella. Tämä yllätti minut positiivisesti 🙂 Uskon, että oppimista on tapahtunut näinkin paljon juuri siksi, että ohjelmassa englantia harjoitellaan niin monipuolisesti: sekä sovelluksella pelaillen, että vertaisryhmässä (mm. kuvakorteilla) leikkien.

Teksti: Noora Toivonen