Tietoisuus- ja läsnäolotaidot -koulutus (yläkoulu, mennyt)

Tietoisuus- ja läsnäolotaidot -koulutus yläkoulun henkilökunnalle

Aika: 21.4.2023 8.30–15.30

Paikka: Lemminkäisenkadun Tuuki – Prikka -kabinetti

Osoite: Lemminkäisenkatu 14-18B, Turku

Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/Tunne_ja_tietoisuutaitokoulutus_ylakoulun_henkilokunnalle_2332

 

Koulutuksen kuvaus

Mistä tietoisuus- ja läsnäolotaidoissa on kyse? Mitä hyötyä niistä on oppilaille? Miten hyödyntää niitä myös oman työhyvinvoinnin ja palautumisen välineenä? Katsaus kansainvälisiin ja kansallisiin Terve Oppiva Mieli -tutkimustuloksiin. Ohjattuja läsnäoloharjoitteita oppilaille ja opetuksen arkeen. Materiaalia osallistujille, joka helpottaa harjoitteiden ohjaamista oppilaiden kanssa. Koulutuksessa yhdistetään tutkimustietoa ja käytännön esimerkkejä. Painotus on konkretiassa ja käytännöllisyydessä.

Kouluttaja

Läsnäolotutkimuksen pioneeri Salla-Maarit Volanen on kouluttanut tuhansia suomalaisia kasvatusalan ammattilaisia ja puhunut läsnäolon hyvinvointia lisäävästä voimasta myös laajemmalle yleisölle lukuisissa tilaisuuksissa Suomessa ja ulkomailla. Salla-Maaritin henkilökohtainen ja ammatillinen elämä saivat uuden suunnan ja merkityksen reilut 10 vuotta sitten hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittamisesta. Salla-Maarit on toiminut vuodesta 2011 johtavana tutkijana kartoittaen läsnäolon vaikutuksia muun muassa stressin hallintaan, mielen hyvinvointiin, resilienssiin ja myötätuntoon, sekä kouluttanut tuhansia työntekijöitä ja johtajia. Salla-Maarit on filosofian tohtori ja sertifioitu MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) -ohjaaja, jolle on tärkeää, että hänen koulutuksensa perustuvat niin tutkimustietoon kuin syvälliseen omakohtaiseen kokemukseen ja sydämen ymmärrykseen aiheesta.

Koulutuksen järjestäjä

Esi- ja perusopetuksen oppimisen tuen kehittäminen Varsinais-Suomessa hanke, joka on osa OKM:n Oikeus Oppia kehittämisohjelmaa. Lisätietoja antaa tiina.vanhanen@turku.fi