Sivistystoimiala Wilma-viesti kaikkiin koteihin 15.3.2020

Wilma-viesti kaikkiin koteihin

Lukiokoulutus siirtyy etä- ja verkko-opetukseen 

Turun kaupungin johto seuraa aktiivisesti valtion, THL:n, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Turun kaupungin hyvinvointitoimialan sekä muiden suurten kaupunkien suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kaupungin toimintojen, kuten koulujen sulkeminen edellyttää valtiotason päätöksiä, mutta kunta voi päättää tartuntatautilain päätöksellä toimipistekohtaisesta sulkemisesta.

– Tilanne on Turun sivistystoimialalla toistaiseksi odottava. Keskeytämme ensimmäisessä vaiheessa Turun työväenopiston ja Åbo Svenska Arbetarinstitutin toiminnan maanantaista 16.3. alkaen kahden viikon ajaksi, kertoo sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen.

 Lukiokoulutus siirtyy toistaiseksi maanantaista 16.3.2020 alkaen etä- ja verkko-opetukseen sekä tuettuun itseopiskeluun. 

– Emme sulje lukioita vaan siirrymme toisenlaiseen opetukseen. Opettajat tulevat työjärjestyksensä mukaisesti lukioihin jatkamaan työtään. Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeiden mukaisesti niin, että kaikki kokeet järjestetään ensi viikolla, Turun lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja Esko Heikkonen kertoo.

Opiskelijoilla on mahdollisuus kouluruokailuun tai noudettavaan eväspakettiin. Asiasta ohjeistetaan tarkemmin Wilman kautta.

Turun kaupungin sivistysala on lähettänyt kaikille huoltajille ja opiskelijoille Wilman kautta ohjeet yleisesti koronavirukseen varautumisesta kodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa. Kotiin on jäätävä kaikissa hengitystieinfektion oireissa, sairaana ei saa tulla päiväkotiin tai kouluun.

Oppilaita ja opiskelijoita on pyydetty huolehtimaan siitä, että oppikirjat ja tärkeimmät opiskelutarvikkeet ovat otetaan koulusta kotiin mahdollisen karanteenin tai sairastumisen varalta. Mikäli koulussa, oppilaitoksessa tai päiväkodissa todetaan koronavirusta, tiedotetaan huoltajia ja opiskelijoita Wilmassa sekä puhelimitse.

Turun kaikki päiväkodit ovat auki maanantaina. Myös Turun ammatti-instituutin opetus toimii normaalisti.

Kouluterveydenhuolto vastaa yhdessä numerossa
Epätietoisuutta on viime päivinä aiheuttanut se, saako töihin, kouluun tai hoitoon mennä, mikäli on palannut ulkomailta.

– Kyselytulva on aiheuttanut kaupungin terveydenhoidon neuvontapuhelimien ruuhkautumista, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri infektiolääkäri Jutta Peltoniemi. Toiveenamme on, että puhelinpalveluihin soitetaan nyt vain, mikäli on oireita ja syytä epäillä tartuntaa.

Kouluterveydenhuollon neuvontapuhelinlinja puh.  02 2662012  on tarkoitettu Turun peruskoululaisten, lukiolaisten, ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden neuvontaan.

Mikäli oppilas kuuluu riskiryhmään tai hänen läheisensä, tulisi tilanteesta ottaa yhteyttä ylläolevaan puhelinnumeroon tai keskustella oman kouluterveydenhoitajan tai opiskelijaterveydenhuollon kanssa.

Turussa 15.3.2020

Timo Jalonen