JHL:n lakon vaikutukset Turun kaupungin sivistystoimialalla 27.11.2019

JHL:n lakko 27.–29.11.2019 vaikuttaa laajalti Turun kaupungin sivistystoimialalla. Päiväkodit toimivat rajoitetusti, ja kouluissa ja päiväkodeissa kannattaa edelleen varautua omiin eväisiin.

Turun kaupungin varhaiskasvatuksen yksiköiden aukioloaikoja on supistettu merkittävästi. Joitakin toimipisteitä on suljettu ja toiminta keskitetty pääyksikköön. Valitettavasti kaikkia lapsia ei olla voitu ottaa aamulla vastaan lainsäädännön määräämän kasvattajien ja lasten suhdeluvun vuoksi, ja perheet ovat järjestäneet merkittävissä määrin lasten päivän muilla tavoin.

Puistot, kerhot sekä avoimet päiväkodit toimivat erittäin rajoitetusti, vain muuta toimipiste on avoinna. Kaupungin itse tuottamista aamu- ja iltapäivätoiminnan toimipisteistä osa on suljettu.

Perusopetuksessa Luolavuoren koulun pienluokat ovat kokonaan suljettu.
Perheitä on tiedotettu poikkeusjärjestelyistä.

Evästäydennyksiä tarpeen vaatiessa
Koulut ja päiväkodit saavat edellisen lakon tapaan evästäydennyksiä tarvittaessa. Tavoitteena on mahdollisimman pieni hävikkimäärä, joten evästarpeita siirretään yksiköistä toiseen tarpeen mukaan. Tähän lakkoon on varauduttu edellistä lakkoa tuhdimmilla eväillä. Vuorohoitopäiväkotien ateriat on toimitettu normaalisti.

Turun ammatti-instituutin Uudenmaantien ja Aninkaisten koulutalojen ruokailut ovat Palmia Oy:n tarjoamina tarjolla normaalisti, muut ovat lakossa.

Lukioiden koeviikko päättyy tänään ja loppuviikko on normaalia koulua. Eväsruokailu koskee loppuviikon osalta myös lukioita.

www.turku.fi/lakko

www.turku.fi/sv/strejk

www.turku.fi/en/strike

Lisätietoja:
Timo Jalonen, toimialajohtaja, sivistystoimiala
timo.jalonen@turku.fi, 050 432 3646