Kouluväki! Varaudu eväillä – JHL:n lakko vaikuttaa koulun ruokapalveluihin ke 6. – pe 8.11.2019

Kouluihin ja päiväkoteihin on toimitettu evästarvikkeita useammaksi päiväksi. Eväiden tarjolle laittamisesta vastaa yksi lakon ulkopuolelle rajattu Arkean työntekijä.

Kouluissa ja päiväkodeissa on tarjolla kaupungin ja palveluntuottajan sinne varaamat eväät, on niissä huomioitu seuraavat erityisruokavaliot: maidoton, laktoositon, kananmunaton, sianlihaton ja gluteeniton ruokavalio sekä lakto-ovovegetaarinen ja vegaaniruokavalio.

Vanhempia pyydetään kuitenkin varmuuden vuoksi pakkaamaan lapsille ja koululaisille pienet eväät. Eväiden on hyvä olla mahdollisimman hyvin lämpimässä säilyviä, sillä mahdollisuutta kylmäsäilytykseen tai eväiden lämmittämiseen ei ole. Mitään erityisen pilaantumisherkkää ei kannata mukaan pakata. Eväät tulee myös nimikoida ja voimakkaasti allergisoivia raaka-aineita (esim. pähkinät) pyydetään välttämään.

Lakkopäivinä koululaisten ja lasten kannattaa syödä vähän normaalia reilumpi aamupala ennen koulu- tai hoitopäivää. Koska päivän aikana ei tarjota lämmintä ateriaa vaan se korvataan eväillä, on lapsilla ja nuorilla varmasti illalla enemmän nälkä kuin tavallisesti.

Siivous-. kiinteistönhoito- ja toimitilapalvelut:
Lakko vaikuttaa olennaisesti myös Arkean siivouksen, kiinteistönhoidon ja toimitilapalveluiden palvelutuotantoon. Lakon jälkeen siivouspalvelut jatkuvat palvelusopimuksen mukaisesti. Lakon aikana suorittamatta jäävät kiinteistönhoidon tehtävät suoritetaan lähtökohtaisesti heti lakon päätyttyä.

Lisätiedot:
Timo Jalonen, toimialajohtaja, sivistystoimiala
timo.jalonen@turku.fi, 050 432 3646

Tuija Rompasaari-Salmi, toimitusjohtaja, Arkea Oy
tuija.rompasaari-salmi@arkea.fi, 040 591 0929

Suvi Haukioja, palvelupäällikkö, strateginen hankinta
suvi.haukioja@turku.fi, 040 159 4766