Salamatkustajat

 

Kari ja Karita söpöstelemässä Lokin sitloodassa. Kuva Joonatan Davie

Lähdimme Västervikistä klo 6.16, jolloin me tosin vielä nukuimme makoisasti. Heräsimme vasta Joonatanin huomeneen klo 7.30. Reissun toistaiseksi pisimpien yöunien jälkeen teimme aamupalaa. Eilisen mainingit piinasivat osaa lievällä pahoinvoinnilla. Sää on pilvinen ja sumuinen, ja jatkunee samanlaisena koko päivän. Menemme tänään koneella, koska ei tuule.

Klo 10.00 alkoi navigointivuoromme ja saimme seuraksemme pienen pienen linnun. Lajintunnistuksen jälkeen totesimme sen olevan hernekerttu, mutta maista tuli myöhemmin tarkempi tieto – räystäspääskysen poikanen. Vielä tarkempien kuvien avulla lintu määritettiin uudelleen hernekertuksi. Selma nimesi hänet Kariksi. Selvitimme myös, että Kari oli todennäköisesti muuttomatkalla trooppiseen Itä-Afrikkaan. Harmillisesti hänen tämänhetkinen kyytinsä Lokilla menee kuitenkin takaisin päin pohjoista. ): Pitkillä muuttomatkoilla pikkulinnut saattavat eksyä avomerelle ja pysähtyä lepäämään erilaisiin aluksiin. Karin loppu oli hyvin lähellä, kun hän lenteli uteliaana sinne tänne ja förstimme Simo istahti melkein Karin päälle. Mahtava ja viisas Simo opetti meille solmuja ja purjeveneen osia. Felix ja Roope vaihtoivat paapuurin puoleisen skuutin köyden, koska se oli heikossa jamassa. Kiitos Felix ja Roope!

Breaking news! Saimme juuri tiedon, että lintuja onkin KAKSI!! Kari ja Karita.

Aura, Selma ja Felix

Karita
Lintukuistaaja Sebastian
Urheat laivaritarit Felix ja Roope kansihommissa.

8 vastausta artikkeliin “Salamatkustajat”

  1. Söpöläiset teillä siellä lepäämässä, aivan suloinen kuva Kari ja Karita – parista. Mukavaa näyttää olevan, ja opitte uusia asioita.

  2. Mitä Karille ja Karitalle kuuluu nyt? Vieläkö he on mukana?

  3. Onko linnut vielä kyydissä?
    Tsemppii loppu reissuun 😀

  4. Onko monella ollut pahoinvointia merellä ja onko vielä linnut mukana matkassa? Tsemppiä loppu purjehdukselle!

  5. Myötätuulta ja pulleita purjeita toivotaan. Pitäkää kivaa ja huolta toisistanne!

    -Juha

Kommentit on suljettu.