Väylien ja yhteyksien ulkopuolella

Daniel

Lähdimme Kökarista eilen torstaina 25.8 klo 15:15 pikkuväyliä puikkelehtien kohti Aspöta. Alkuun purjehdimme väyliä pitkin, kunnes poikkesimme oikoreitille. Oikoreitti puikkelehti luotojen ja saarten välissä, matkasimme koko ajan purjeiden voimalla. Reitti oli ahdas, mutta hyvin kaunis. Pääsimme pian avoimelle vesialueelle, mutta kesken avoimen selän ylittämistä tuuli kääntyikin 180 astetta. Käänsimme nopeasti purjeet toiselle puolelle ja jatkoimme matkaa vastatuuleen. Vastatuuleen matka oli tuskastuttavan hidasta, joten laskimme purjeet ja jatkoimme matkaa moottorin voimalla. Loppumatka olikin sitten helpompi. Ajoimme jonkin verran väylien ulkopuolella, mutta reitti ei ollut yhtä ahdas kuin aiemmin. Jotta pääsimme Aspön satamaan, täytyi meidän kiertää toiselle puolelle saarta.

Uusien ja vanhojen merilukiolaisten kohtaaminen Aspössä

Rantauduimme Aspöseen kello 20.45. Laiturilla meitä odottivat entiset merilukiolaiset aspöölaiset Linda ja Vilma, jotka muistelivat meille omia NNE-purjehduksiaan 2013 ja 2016.  Vilma oli myös lämmittänyt saunan meille valmiiksi. Suuret kiitokset Vilma ja Linda!

 

Konkarit Jossi, Daniel ja Taito

Lähdimmetänään aamulla Aspöstä kello 5:50. Teimme myös laskuharjoituksen: Millä nopeudella meidän on edettävä, jotta   saavumme Turkuun tänään kello 12:00. Matka Aspöstä Turkuun on 38 mailia. Mikä on tämänhetkinen vauhtimme?

Konkarit – Jossi, Taito, Daniel