Saltsjöbaden- kylpyläelämää 1800-luvun tapaan

Yövyimme kylpyläkaupungin Saltsjöbadenin vierasvenesatamassa ja aamulla lähdimme Saltsjöbanin kauniiseen merikylpylään. Kylpylä on perustettu 1800-luvulla yläluokan ajanvietoksi. Naisten kylpylärakennus on valmistunut 1895, ja miesten hieman myöhemmin. Nykyään kylpylä on avoin kaikille. Miesten ja naisten osiot olivat erillään ja niinpä mekin nautimme merikylvyistä eli uimisesta ja saunomisesta erillään pojista lämpimänä ja aurinkoisena aamuna. Arkkitehtuuri oli todella kaunista ja hienostunutta.

S/y Lokki Oonan tarkassa ohjauksessa

Saunomisen ja uinnin jälkeen palasimme takaisin Lokille ja lähdimme navigoimaan kapeita Tukholman saariston väyliä kohti Vaxholmia. Tukholman saaristo on erityisen kaunista, mutta myös täynnä ahtaita väyliä ja haastavia kohtia. Kippari Maken selkeän ohjeistuksen ja Oonan tarkan ohjaamisen avulla pääsimme turvallisesti ahtaiden väylien ohi jatkamaan matkaamme kohti Vaxholmia.

Iiris, Meri ja Oona

Yksi ajatus artikkelista “Saltsjöbaden- kylpyläelämää 1800-luvun tapaan”

  1. Hienoa, että olette tutustuneet Saltikseen kaiken muun ohella. Kirjavinkki: Kyseinen paikka liittyy tiiviisti myös Jan Guilloun upeaan kymmenosaiseen Suuri vuosisata-kirjasarjaan. Suosittelen kaikille lähihistoriasta kiinnostuneille.
    Antoisaa reissua edelleen!

Kommentit on suljettu.