Höga Kustenin ensivaikutelmat

Saavuimme Höga Kustenin maisemiin seitsemältä Ruotsin aikaa. Käynnistimme koneet, laskimme purjeet ja seikkailimme saarten keskellä, kunnes huomasimme Skrubbanin saaren massiiviset, lähes pystysuorat kallioseinämät. Nämä kallioseinämät eroavat suuresti lähtöpaikkamme Raippaluodon maisemista. Pohjanmaan lakeudet ja Höga Kustenin maisemat olivat aikoinaan samansuuruisen jäämassan alla, vaikka eroavatkin valtavasti toisistaan. Maisemien ero taas johtaa juurensa puolen miljoonan vuoden taakse, jolloin erilaiset siirrokset muokkasivat täällä kallioperää.

Ajoimme hitaasti ja ihailimme jyrkkiä kallioseinämiä. Opimme, että graniitti lohkeaa aina kuutiota muistuttavissa paloissa. Tämä näkyi hyvin kalliomaiseman jylhistä halkeamista, johon olisi mahtunut hyvin kiipeämään, mutta idea ei saanut yhtään kannatusta. Täällä korkeuserot ovat huikeat verrattuna Merenkurkun saaristoomme: Raippaluodossa suurimman syvyyden ja korkeuden summa oli n. 40 metriä. Täällä sama luku on noin 600 metriä. Noin vartin ajan kestäneen maisemien ihailun, valokuvien ottamisen sekä opetustuokion yhdistelmän jälkeen jatkoimme matkaa, kunnes huomasimme kalliossa jotakin erikoista. Lehtori Brander oli ilmeisesti ehtinyt käväistä kalliolla ennen meitä, päätellen siihen maalatuista isoista NB-kirjaimista sekä suuresta vaaleanpunaisesta sydämestä, jota ei voinut olla huomaamatta.

Juuri nyt Aleksanteri ja Joonatan ajoivat Lokin Ulvön vierassatamaan ja ruokavahti on laittanut maistuvan mehukasta tonnikalapastaa, jota olemme juuri menossa nautiskelemaan.

Hälsningar från alla i Ulvö till föräldrar!

Aaro & Lennu

8 vastausta artikkeliin “Höga Kustenin ensivaikutelmat”

  1. Onpa teillä upeat maisemat&pinnanmuodot siellä! Näissä tuulissa Lokin nousukulma ei ole vielä varmaan tullut esille ja purjeita ei ole liiallisella UV:lla pilattu? Onko drone pysynyt tarpeeksi kaukana vanteista?

  2. Tervehdys merilinjan ykkösiltä!
    Miten kauan yksi esim. navigointivuoro kestää?
    Saako veneessä hyvin nukuttua?
    Miten tämä purjehdusreitti valikoitui?
    Mukavaa purjehdusta!

  3. Kateellisena katson kuvista välittyviä maisemia. Nauttikaa. Katoin et Sakari on taas reissussa mukana?, lämpimät terveiset! Christiane vois kyllä järkätä abeille sen talvi-/syys purjehduksen 2. jakson loppuun, josta joskus tais olla ideatasolla puhetta..

  4. Vanhan kansankynttilän sydäntä lämmittävät kivasti ja hyvin kirjoitetut päivityksenne. Mernut! <3

    Miksi tonnikalaa eikä lähikalaa, jota voisi syödä muulloinkin kuin Itämeri-päivänä?!(omahyväinen mestarointiemoji).

  5. Kaunis keli teillä. Muistakaa saunoa porukalla, sauna ryhmäyttää!!

  6. Vastauksia kommentteihin:

    1: Vielä ei ole tosiaan tuullut niin kovaa, että oltaisiin päästy kunnolla tositoimiin. Auringonotto kannellakin tosin kelpaa. Drone on toistaiseksi pysynyt ilmassa.

    2: Yksi vahtivuoro kestää meidän purjehduksella 2 tuntia. Vahdit pyörii yleensä klo 08-20. Vahteja on kolme; navigointi -, keittiö-, ja opiskelu/lepovahti.
    Meri-ilma väsyttää ja usein veneessä saa nukuttua hyvin. Riippuu tosin siitä, että ketä nukkuu vieressä 😀

    3: Katsoit ihan oikein, Sakke on menossa mukana!

    4: Jonttu ja Lennu eivät vielä kovista puheistaan huolimatta ole nostaneet kalaa merestä, joten tonnikalalla mentiin.

    5: Tänään pitäs päästä saunaan.

  7. Tulee ikävä merilinjaa ja omaa purjehdusta:’)

  8. Vastauksia kommentteihin:

    6: Millä purjehduksella olet aikanaan ollut? Terveisiä meidän lehtoreilta (varmaan ovat samat kuin silloinkin ;D)!

Kommentit on suljettu.