Pummilla Marikseen

Olemme tänään kokeneet armottoman purjehduspäivän. Päivä on ollut todella pitkä ja viimeinen navigointi,- ja ohjausvuoro osui juuri ryhmällemme. Päivään mahtui paljon sadekuuroja sekä ei niin suotuisia tuulia. Välillä meinasi tulla väsy puseroon ja saammekin kiittää hereillä pysymisestä kahvia, sekä miehistömme timantiksi hioutunutta huumoria.

Navigointivuoromme teki erityisen haasteelliseksi se, että jouduimme korjaamaan kurssia lähes suoraan tuulta päin purjeiden ollessa vielä ylhäällä. Päivän tähtihetki olikin, kun matkan aikana tiskijukiksi leimautunut ryhmämme todisti kykynsä myös muualla kuin keittiössä ja onnistui kuromaan kurssin takaisin siedettäväksi!

Nyt olemme ylittäneet jo meteoriittien synnyttämän Lumparnin aukon ja onneksemme Artun matkan aikana epäillyt meteorologiset taidot osoittautuivat päteviksi ja ryhmällemme siunautui kaunis ja tyyni rantautumissää. Tällä hetkellä teemme donitseja ja yritämme parhaamme mukaan saada ajan kulumaan odottaessamme Lemströmin kanaalin aukeamista, jonka Ala-Nissilä sai aikaan poikkeuksellisen myöhään rautaisella ruotsin kielen osaamisella ja erinomaisilla neuvottelutaidoillaan täysin ilmaiseksi. Tarkoituksenamme on yöpyä Maarianhaminan itäsatamassa.

God Natt!

Mikael, Arttu ja Tymon.