Täsmäisku Dalskäriin

Matkalla Brännskäriin kävimme kolmen hengen ryhmän kanssa sukeltamassa Tsykin ja Metsähallituksen yhteistyössä luodussa vedenalaisessa patsaspuistossa. Lokki jäi muun miehistön kanssa odottamaan Dalskärin edustalle ja kommandomme: Ilikka, Samppa ja Kitte rantautuivat saareen kumiveneellä. Tehtävänämme oli käydä keräämässä näytteitä patsaspuiston veistoksien pinnoilta. Näytteille tarkoitetun kelluvan vaatimattoman muovipurkin, sekä vedenalaisen valaisimen kanssa lähdimme pulikoimaan harvinaisen lämpimään mereen. Näkösyvyys oli noin 3,5m. Missio suoritettu kunnialla ja kivuttomasti. Ylös onnistuimme tuomaan mm: rakkolevää sinisimpukkaveistokselta, sinisimpukoita Houdini-veistoksen otsasta, siloneulan, korvameduusan, sekä vahingossa mukaan tulleen epäonnisen katkan. Eläimiä tai kasveja ei tahallisesti vahingoitettu ja ne palautettiin kotivesistöönsä. Meduusat ovat vain niin… hauraita…

Iilimadot,
Sampo, Ilikka ja Anton

5 vastausta artikkeliin “Täsmäisku Dalskäriin”

  1. Jännittävää! Kuinka syvällä patsaat ovat?
    Näkyikö muita kaloja?

  2. Kukas tietää missä merilinja seilaili tasan kaksi vuotta sitten?

  3. Tervehdys koululta teille kaikille niin merellä oleville kuin jo maihin saapuneille!
    On ollut upeaa seurata tapahtumia matkallanne. Tänään vietätään Itämeri-päivää täällä koululla ja mm. ruokalistalta löytyy kalaa.
    Tiedossani on, että tänään pulahdatte uimaan illansuussa päivän teeman mukaisesti. Virkistävää pulahdusta ja reipasta mieltä jokaiselle!
    rehtori-Riikka

  4. Patsaat olivat 2-7 metrin syvyydessä, mutta kaloja ei näkynyt.

Kommentit on suljettu.