Miehistö vaihtoon ja menoksi

Lähdimme aamulla koulultamme pikkubussilla Hankoon biologian ja maantieteen opettaja Nina Branderin kanssa. Vaihdoimme miehistöä puolenpäivän aikoihin Hangon Itäsatamassa. Päästyämme perille saimme edelliseltä ryhmältä perehdytyksen Lokkiin ja sen tapoihin. Mittasimme ennen lähtöä sataman veden näkösyvyydeksi 6,3 metriä sekä suolapitoisuudeksi 4,1 promillea.

Irrotimme köydet kello 14.00, jonka jälkeen tyhjensimme nopeasti septisäiliön satamassa. Nyt olemme matkalla kohti Bengtskärin majakkaa, tuulen ollessa lounaasta 6 metriä sekunnissa. Rantaudumme Bengtskäriin Merilukion kumiveneellä Usvalla ja jatkamme Bengtskärin jälkeen vielä matkaa kohti Örötä.

Delfiinit,

Lilli ja Minna

 

2 vastausta artikkeliin “Miehistö vaihtoon ja menoksi”

  1. Hei purjehtijat,
    Minua arveluttaa mitä tiedätte säästä ja mitä havaintoja olette tehnyt sään vaikutuksesta purjehtimiseen? Mistä tuuli syntyy, mitä se itseasiassa on? Mitä ilmanpaine kertoo tulevasta säästä?

    Terveiset koko porukalle täältä N 14°26,4´ W60°53,2´

    Missä muuten olen?

    Hyvää purjehdusta Teille kaikille ja ottakaa kaikki irti Lokilla vietetystä ajasta!

    Terveisin
    Make

  2. Kiitos Make hyvästä ja opettavaisesta kysymyksestä. Eilen tuuli suoraan edestä ja koska olimme karikkoisilla alueilla, emme voineet purjehtia vaan jouduimme ajamaan koneella suurissa aalloissa. Osa miehistöstä tuli merisairaaksi, mutta pääsimme perille ilman mitään sen suurempia ongelmia.
    Tuuli syntyy ilmanpaine-eroista ja on paikasta toiseen liikkuvaa ilmaa.
    Jos ilmanpaine laskee, matalapaine lähestyy ja tulee pilvistä. Korkeassa ilmanpaineessa sää on usein selkeää. Paine-erot kertovat myös tuulen suunnan muutoksesta.
    Toivottavasti Martiniquella ei ole hurrikaani vaaraa. 🙂

    T:Minna ja Lilli

Kommentit on suljettu.