Tilannetietoja

Lähdimme Kökarista 12.53 kohti Utötä. Matkalla tuuli 10 m/s, puuskissa 13m/s, ja lähestyessämme Utötä aallot kovenivat. Saavuimme Utöseen 17.30. Siellä pääsimme vierailemaan majakan linssihuoneessa. Tämä onnistui, koska juuri tänä viikonloppuna on kansainvälinen majakkaviikonloppu. Vierailun jälkeen kävimme kahvilla ja visiitillä rukoushuoneessa kuulemassa opettajan kertomaa dramaattista Park Victoryn tarinaa. Lähdimme Utöstä 20.10 kohti yöpaikkaamme Jurmoa.

Matka Utöstä Jurmoon oli hyvin aaltoinen ja vene keikkui paljon. Yli puolet miehistöstä siirtyikin huonon olon takia sitloodan puolelle haukkaamaan happea. Opimme myös, että pahoinvointilääke kannattaa ottaa ajoissa, sillä se helpottaa kummasti. Sisällä vallitsi väliaikainen kaaos ja tavarat ja ketsupit sinkoilivat pitkin poikin paikkoja ja matkan ”helpoin” ruoka, hodarit, koituikin aallokossa vaikeimmaksi. Olimme jo aika hermoromahduksen partaalla, mutta tilanteesta selvittiin, kun nälkäkiukku helpotti. Nostimme purjeet lifelineihin köytettynä  ja purjehdimme hetken auringon laskiessa taivaanrantaan. Purjehduksen jälkeen alkoi jo pimenemään, ja yllätyimme viittojen metsästyksen vaikeudesta. Loppumatkasta ukkosrintama alkoi lähestyä meitä ja näimme jopa salamoita, mutta kerkesimme perille juuri ajoissa. Saavuimme Jurmoon 22.10.

Monsterit

Silja, Nea, Taneli, Eetu

 

5 vastausta artikkeliin “Tilannetietoja”

  1. Huomenta Lokki,

    hyvät tuulet teillä ja Jurmossa on niin hienoa. Täällä melu ykköset kysyvät mantsan tunnilla:oletteko nähneet hylkeitä? oletteko uineet? mikä on ollut mielenkiintoisinta tähän mennessä? huippunopeus viime legillä? onko löytynyt harvinaisia lajeja?
    kuinka moni oli merisairaana?

    terkuin,
    GE1 melut

  2. Huh – teillä onkin ollut varsin jännittäviä käänteitä! Mutta varmasti hienoa saada monipuolinen ja myös realistinen kuva merellä olosta. Hyvä tuuri, että sattui majakkaviikonloppu juuri tähän kohtaan 🙂

  3. Moi ykköset!
    Tällä porukalla ei ole näkynyt hylkeitä ja tämä johtui luultavimmin kovasta aallokosta, josta on vaikea bongailla hylkeiden päitä. Opettajat, försti ja Eetu olivat kyllin rohkeita käymään aamu-uinnilla, mutta suurin osa jäi nauttimaan hyvistä yöunista. Mielenkiintoisinta on ollut nähdä kuinka erilaista saaristossa on verrattuna mantereelle. Edellisen legin huippunopeus oli 7.8 solmua, mutta me päihitimme ennätyksen menemällä 8.3 solmua. Olemme nähneet vain peruslajeja eli ei mitään harvinaisuuksia. Kaikki muut paitsi Silja, Eetu, Taneli ja Lotta olivat merisairaita. He olivat ainoita ketkä pystyivät keittiössä olemaan ja tekivät kuuluistat hodarit.

  4. Moikka Lokki,
    Miltä Jurmossa näyttää? Vieläkö on kivet ja kanervat pääosassa vai onko kurtturuusu muodostunut ongelmaksi siellä? Mukavaa purjehdusta – jos ennuste pitää, niin pääsette laskettelemaan myötätuuleen.

  5. Kurtturuusua ei näkynyt. Kanervat kukkivat erittäin kauniisti ja reunamuodostuvat olivat hienoja. Jurmon maisemat olivat kyllä upeita ja varmasti jäävät kaikkien mieleen. Seilaamme todellakin myötätuuleen ja meri on todella rauhallinen.

Kommentit on suljettu.