Kotia kohti

Aamu Maarianhaminassa alkoi Lokin siivoamisella ja kuntoon laittamisella. Tämän jälkeen kävimme Maarianhaminan merimuseossa tutustumassa ahvenanmaalaiseen merenkulkuun ja upeaan museoon. Se valittiin vuoden museoksi 2016.

 

Opas esitteli meille mm. Herzogin Cecilien kapteenin salongin, jonka jälkeen hän näytti meille miehistön vaatimattomat majoitustilat kontrastina kapteeninsalongin loistolle. Meistä tilat näyttivät suorastaan ruhtinaallisen tilavilta Lokin majoitukseen verrattuna.

Kuulimme monia kiinnostavia tarinoita mm. 24- v. kapteenista Johan Ekblomista, joka lähes ilman purjehduskokemusta ylitti Atlantin ensimmäisenä ahvenenmaalaisena vuonna1865. Tutustuimme myös  Gustav Erikssonin purjelaivastoon mm.  Pamiriin, Passattiin, Pommerniin ja viljapurjehduksiin Australiaan.

 

Allu H. ja Allu G. museossa. Vieressä laivan keulakuva Mneme. Keulakuvat olivat yleensä naisia tai jumalattaria. Mneme on antiikin mytologiassa muistin jumalatar.

 

 

 

Nyt jatkamme merenkulkuun tutustumista Viking Cracella. Saavumme Turun satamaan 19.50.

Huom. tulossa vielä päivityksiä (Sikke, termokliini ja vlogi Söderarmilta), kunhan saadaan tekniikka kuntoon kotisatamassa!

4 vastausta artikkeliin “Kotia kohti”

  1. Tervetuloa kotiin seilorit. Olisiko tehnyt mieli vielä jatkaa matkaa? Menestystä seuraavalle miehistölle!!!!

  2. Ja suurkiitos kapteenille, opettajille ja koko miehistöille. Hyviä tuulia kolmannelle osuudelle. Onko tämä kurssi jokavuotinen, perinteinen?

  3. Kiva, kun olette seuranneet matkaamme. Kyllä vaan Tsykin merilinjalla opiskelee kivoja nuoria. Olemme tehneet näitä purjehduksia vuodesta 2010 Asti. Ensi vuonna on luvassa Merilukion 10- vuotisjuhlapurjehdus.

Kommentit on suljettu.