Heittämällä Suomenlahden yli – terveisiä Öröstä

Niilo selvittää Oonalle, miksi purjevene EI VOI kaatua.
Niilo selvittää Oonalle, miksi purjevene EI VOI kaatua.

Spinnu nostettiin Kimmon opastuksella ylös, jonka jälkeen Antti otti ohjat omiin käsiinsä ruorin puolella. Olo oli varsin epävakaa, kun Antti vemputti ruoria edestakaisin . Tilanteen laannuttua Antti laittoi Jack Sparrow-vaihteen päälle ja nostatti veneen huppunopeuden 8.9 solmuun, joka on reissun uusi ennätys.

Lotta mittasi Rikun kanssa keskellä Suomenlahtea veden suolapitoisuudeksi 4,4ppt, Kärdlan mittauksessa luku oli 4,1ppt.

Aallokko oli Niilon sanojen mukaan n.10metriä korkea, mutta kippari väitti se olevan vain metrin korkuinen. Samalla lehtori Ala-Nissilä kertoi Bengtskärin majakan historiasta ja lehtori Brander aalloista sekä Itämeren vaikeakulkuisesta saaristosta. Opetusta oli hieman hankala seurata, kun veneen kallistuskulma pyöri huolestuttavasti jopa 35 asteessa.

Laskimme purjeet lähestyessämme Örötä kapeita ja kivikkoisia väyliä pitkin. Rikun auttaessa kipparia purjeiden laskemisessa tuuli tempaisi yllättäen Rikun lippiksen veteen. Riku haikaili hetken aikaa lippiksen perään, mutta hänen suupielensä kääntyivät nopeasti jälleen ylöspäin kun pääsimme nauttimaan Alvarin, Jaakon ja Antin valmistamaa herkullista avokadopastaa.

Matkaan oli varattu aikaa noin 10 tuntia, mutta matka taittui aivan heittämällä ajassa 6 tuntia ja 40 minuuttia, 7.5 solmun keskinopeudella yli keskijakoliikenneväylän, missä kulki muutamia rahtialuksia Pietaria kohti.

Ryhmä Georkotsit; Niilo,+Reko ja Alvar (+ Lotta)