Mukava sunnuntaipäivä Riianlahdella

Sunnuntai 21.8 Klo 21.45

Olemme olleet tällä hetkellä 31 tuntia yhtäjaksoisesti merellä ja purjeilla 20 tuntia. Se lienee merilinjan historian ennätys. Purjeita on nosteltu ylös ja alas. Pääasiassa olemme tulleet Riianlahden yli heittämällä täysin purjein. Ylhäällä ovat olleet rullafokka, staysail 1, staysail 2, megafischerman ja isopurje. Myös genaakkeria on nostettu ja laskettu.

Tänään on myös rikottu tämän reissun nopuesennätyksiä. Tällä hetkellä ennätys lehtori Ala-Nissilän hallussa 8,6 solmua. Samainen lukema on myös merilinjan tämän lukuvuoden tavoitekeskiarvo ; )

Matkaan on mahtunut pientä sadetta, mutta myös aurinkoa ja tarpeeksi tuulta itä-kaakosta noin 6-8m/s.

Komppania on nukkunut poikkeuksellisen paljon tänään, lähes kaikki vapaa-aika on käytetty nukkumiseen. Keula on kohti Muhua, ja siellä vietämme seuraavan yön.

Päivän aikana kuljettu matka purjeilla on 140 mailia. Keskinopeus on ollut 6,6 solmua.

Nyt kippari huutaa purjeiden laskuun.Lähestymme Muhua.

Hyvää yötä! Head ööt!

Lilli

sunnuntai 1

sunnuntai 2

 

 

 

8 vastausta artikkeliin “Mukava sunnuntaipäivä Riianlahdella”

  1. Pieni arvoitus piristämään päivää 🙂

    Uimataidoton mies oli yksin purjehtimassa merellä. Hänellä ei ollut pelastusliivejä, eikä mitään kelluttavaa. Hän tippui veneestä syvään veteen ja hänet pelastettiin kaksi tuntia myöhemmin. Miksi hän ei hukkunut?

  2. Eihän se nyt mikään yllätys ole, että nopeusennätyksen tekee juuri lehtori Ala-Nissilä! Kivaa seurata blogianne – suotuisia tuulia tästä eteenpäinkin.

  3. Tiistaina nähdään. Tallinnaan on luvattu iltapäiväksi kovaa sadetta, mutta toivotaan, että sääennuste menee pieleen. Mukavaa loppupurjehdusta! Uusi porukka odottaa jo innolla vuoroaan.

  4. Täällä pohdittiin arvoitusta. Ratkaisuehdotuksen esitti Jukka: Kuollutmeri

    Seija: Kiitos sinulle. Huomiseen!

  5. Lehtori Ala-Nissilä says: Tuurilla tuurilla enemmän kuin taidolla : )

  6. Oikea vastaus! 😀 Laitetaas seuraava heti perään:

    Pystyt aina näkemään sen, mutta se on liian kaukana kosketettavaksi. Vuoret lepäävät sillä ja merellä se ympäröi sinut. Mikä se on?

Kommentit on suljettu.