Navigointia pimeässä ja matalissa vesissä

58⁰59`.100 N 23⁰06`892E

22:00 – 24:00

Kun saavuimme ensimmäiseen navigointivahtiimme, oli isopurje jo nostettu valmiiksi, ja muiden purjeiden nostoa oltiin valmistelemassa. Loppujen lopuksi vaihto tapahtui noin viisitoista minuuttia alkuperäisestä aikataulusta jäljessä. Vahdin vaihduttua Roope otti ruorimiehen paikan ja Inka ja Juho lähtivät etukannelle nostamaan purjeita valjailla veneeseen kytkettyinä. Tässä vaiheessa tuuli oli vielä myötäinen, mutta nopeasti purjeiden nostamisen jälkeen tuuli kääntyi lähes kokonaan sivuvastaiseksi. Myös tuulen nopeus vaihteli vahdin aikana, vaikkakin sekä tuulen nopeuden, että itse veneen nopeuden seuraaminen säkkipimeällä merellä oli melkein mahdotonta. Varsinkin alkupuolisko vahdista oli erittäin nopeatempoinen ja kiireinen, kun taas loppupuoli oli erittäin rentouttava ja rauhallinen. Ainoa vahdista mainittava huono puoli oli, että edellisessä vahdissa F. C Kebun valmistama ruoka oli miellyttävästi ehtinyt jäähtyä jääkylmäksi valmistajien itsensä päästessä maistamaan tuotoksiaan.

Inka, Juho ja Roope

5 vastausta artikkeliin “Navigointia pimeässä ja matalissa vesissä”

  1. Voi että miten kivaa lueskella teidän kuulumisianne. Kirjoittakaa ahkerasti ja laittakaa paljon kuviakin. Pitäkää superlystiä – hyvä TSYKin merilinjalaiset!

  2. Onko haita näkyny?
    Entä onko generaattori aamuisin herättänyt? Silloin kun minä olin NNE:llä, kahvin keittämiseen tarvittu generaattorin ääni ei aamuisin korvaa miellyttänyt… 😉 Itselleni jäi päälimmäiseksi mieleen MOB -harjoitus, mitä te itse tekisitte kyseisessä tilanteessa?

    PS. meille saa lähettää kortin 🙂

  3. MERELLÄ:

    Merellä,
    kaipaan takaisin,
    kuulen kotisataman huudon,
    hiljainen

    Aamu aurinko,
    lämmittää mutta ei paahda,
    nyt vain kaksi,
    eilen kolme

    Mihin kaikki katoaa,
    rakas onnea matkaan

  4. Tänään keskiviikkona on ollut niin kiire, että postauksia ei olla ehditty tehdä. Nyt ryhmämme on vedessä valokuvaamassa ja snorklaamassa ennenkuin aurinko laskee. Heti ilmoitellaan, kun tulee hai vastaan.

Kommentit on suljettu.