Sadetta päin – matalapaineita luvassa

60º22N, 22º06E,

11 m/s S

Kello oli 7.30 kun NNE-opiskelijat saapuivat koululaivaamme LOKKIIN. Kipparimme Kimmo Hotanen piti meille infotilaisuuden, jossa kävimme läpi perusasioita. Sen jälkeen meidät jaettiin kolmeen ryhmään, joista yksi on navigoinnissa, toinen keittiövuorossa ja me olemme tällä hetkellä opiskelussa kirjoittamassa tätä blogia, joka toimii myös lokikirjanamme.

Meitä opastettiin secciilevyn käytössä, jonka avulla pystytään mittaamaan veden näkösyvyys.. Narun päässä olevaa valkoista levyä lasketaan veden alle niin kauan, että levyä ei enää nää. Narusta näkee kuinka syvällä levy on. Aurajoessa näkösyvyys oli noin 40-50cm.

Köydet irroitettiin laiturista klo 9.00 ja matkamme kohti Ahvenanmaata alkoi. Jo Ruissalon kohdalla alkoi kaatosade. Kuului myös pari ukkosen jyrähdystä ja taivas oli tumma.Sade loppui pian.

Tuulennopeus on tällä hetkellä 9,5 m/s. Ohitimme juuri Rajakarin kaikki purjeet nostettuna ja vauhti on noin 6WP_20140818_10_39_05_Pro solmua…

Thomas, Kristian, Julia ja Nella.

 

7 vastausta artikkeliin “Sadetta päin – matalapaineita luvassa”

  1. Heippahei! Hyvää matkaa ja pulleita purjeita pitkälle matkallenne! Millaisella bååtilla olette liikkeellä? Hinautuuko Usva uljaasti perässänne? Käyttäkää sitä hellävaroen, se on vielä niin uusi ja kokematon. Oletteko muuten puhuneet, miten ukkosella toimitaan vesillä? Postauksianne odotellessa! Terveiset TSYKistä ruotsin tunnilta

  2. Toivottavasti purjehdus sujuu hienosti… Onkos jo tiedossa minne olette matkalla ensi yöksi ja kuinka paljon matkaa on jäljellä?

  3. Kai Kimmo on taas perinteisen man over board -harjoituksen uhri?

  4. Heipsulivei !
    Päivän tiukka trivia:
    1. Onko Itärannan pinna jo palanut ?
    2. Joko siansorkat skulaa ?
    3. Pysyyks ruori suorassa ?
    4. Onks reivit hallussa ?
    5. Mikä on meriveden lämpötila klo 1652 ? Tuulen suunta ja nopeus klo 1722 ? Näkyvyys klo 2031 ?

    #kaikkipaitsipurjehdusonturhaa

  5. Tervehdys kaikille!
    Elämyksellisiä hetkiä varmasti purjehduksenne tarjoaa. Täällä seurataan blogia mielenkiinnolla!

  6. Kysymyksiin vastaamassa Ässät (Jenny, Olga ja Kaisa).
    Olemme liikkeellä kuunari Lokilla, pituus 16,5 m ja leveys 4,10 m. Usva pysyy hyvin perässä ja ukkosesta ei ole puhuttu. Matka etenee Kustavin suuntaan ja perillä ollaan varmaan illalla. Mob harjoituksesta ei ole vielä tietoa.
    Itärannan pinna ei ole vielä lähelläkään palamista ja siansorkat eivät vielä oikein tunnu skulaavan. Ruori pysyi kädessä ja reiveistä ei ole mitään hajua. Kellonajat ovat tulevaisuudessa. Palataan asiaan!

  7. IkuinenAbi kiittää näistä tiedoista ja odottaa jo seuraaviin vastauksia! Myötäisiä tuulia 🙂

Kommentit on suljettu.