Purjeiden nosto

17.8.2012 klo 16.36 sää salli purjeiden noston ja ryhdyimme tuumasta toimeen. Olimme tuolloin juuri ohittaneet Aspön saariston ja Utöseen oli vielä matkaa noin 2 tuntia. Purjeiden nosta alkoi Staysaileista, joita on kaksi kappaletta ja niistä edettiin edelleen fokkaan ja isoon purjeeseen. Kaikista viimeisenä nostettiin Big Fisherman, joka on kaikkien purjeiden ulkopuolelle tuleva lisäpurje. Lokki-alus on kaksimastoinen kuunari , ja siihen voidaan saada parhaillaan 300 neliötä purjetta. Tämä on paljon enemmän kuin monessa muussa, paljon isoimmissa purjeveneissä oleva purjemäärä. Mastot Lokissa ovat Iso masto, sekä Mesaani. Lokin kannella löytyy valtava määrä naruja ja köysiä, mutta niille kaikille löytyi kyllä lopulta oma tarkoituksensa. Tällä hetkellä sijaitsemme Utön pohjoispuolella ja kordinaattimme ovat 59°49´,610N 21°21´,830E. Vauhtia me saimme purjeiden noston jälkeen 6.5 solmua. Saavuttuamme Utöseen menemme tutustumaan majakkaan, sekä luotsien ammattiin ja historiaan. Tällä hetkellä tuuli puhaltaa länsiluoteesta ja voimaa sillä on noin 4.3 m/s.

Markus

 

2 vastausta artikkeliin “Purjeiden nosto”

  1. Tervehdys, reippaat purjehtijat!
    Onpa hienoa seurata blogianne ja näyttää sitä myös oppitunneilla päivänavaukseksi, joten toivon, että kirjoitatte edelleen ahkerasti sää- ja luontohavainnoistanne sekä lisäätte mahdollisuuksien mukaan myös kuvia. Voisitte kertoa uteliaalle maakravulle myös ihan arkisia asioita: millaista ruokaa laivalla syödään, onko ruoanlaitto ja ruokailu haasteellista, miten toimii laivan vessa, kuluuko aika koko ajan jotakin puuhaillessa vai onko myös vapaa-aikaa – ja mitä silloin teette? Voitte tietysti kertoa myös niistä haikeista tunteista, joita irtautuminen juuri alkaneesta oppitunneilla istumisesta aiheuttaa 🙂
    Suotuisia tuulia toivottaen
    äidinkielenopettaja Anna-Mari

  2. Myötätuulta matkaan!

    Mietin täällä yöllä kotona, alkaako teillä siellä jo uni maittaa ensimmäisen purjehduspäivän jälkeen. Tiivis tunnelma siellä varmastikin on – ja ainakin eilen tutustumiskäynnillä tosi lämmin!

    Mukavia tunnelmia toiseen päivään 🙂

Kommentit on suljettu.