ANKKURISSA NÖTÖSSÄ

Saavuimme iltäpäivällä Utön vesille  (tuuli 7m/s) .  Suomen merivoimien Halli alus otti meidät vastaan ja tervehdimme sitä iloisesti. Kapteenimme päätti myöhemmin ottaa moottorin käyttöön, joten laskimme kaikki purjeet ensimmäistä kertaa sitten Klaipedan. Laivan 18 purjeen laskemiseen tarvittiin koko miehistöä. Operaatio alkoi siitä, kun kapteeni oikealla kädellään tarttui messiinkiseen kelloon ja heilautti sitä muutamaan otteeseen huutaen samalla erittäin kuuluvasti ”all hands on the deck”! Seuraavaksi kaikille jaettiin omat tehtävät. Ensin laskimme raakapurjeet, jonka jälkeen vuorossa oli fokkapurjeet. Puolen tunnin  rankan työskentelyn jälkeen ahkera miehistömme oli onnistunut laskemaan kaikki purjeet turvallisesti.

Ajoimme koneilla Nötön lahteen ja ankkuroimme aluksen. Samalla kellot siirrettiin Suomen aikaan (+3 GMT).

Tämän jälkeen oli todellisen lystin aika! Suurin osa miehistöstä päätti käydä virkistävällä uinnilla meressä. Saimme luvan hypätä laivan keulapiikistä mereen, n. 6 metrin korkeudesta. Kapteeni näytti mallia kuinka köysiä voi käyttää muuhunkin, kuin purjeiden säätämiseen, sillä hän tarttui köydestä kiinni ja käytti sitä liaanina ja hyppäsi köyttä apuna käyttäen mereen. Taivas varjele se näytti hauskalta, joten me muut seurasimme perästä. Laskimme myös pienen moottoriveneen mereen, jotta pääsimme Nötöseen ostelemaan pientä naposteltavaa illaksi. Osa miehistöstä pääsi myös saunomaan.

Veljellisii chillauksii terveisin meripuput, Samppi, Elmo, Vilsku sekä Nabbe!

Yksi ajatus artikkelista “ANKKURISSA NÖTÖSSÄ”

 1. Tervehdys Tsykin meripuput

  Matkan koittelemukset alkaa olla takana.

  Ja ko haminam bäästä sitt kerra
  ja saatt ranttaha astia nokk,
  niin me itten dee fiiniks ko herra,
  mennä maihi ja ollan ”duu blokk”.

  Hyviä purjehdussäitä loppumatkalle.

  Tervetuloa kotiin, lauantaina nähdään:)

  Pekka Leino

Kommentit on suljettu.