Purjealusten paraati Klaipedan satamassa

Irroitimme köydet laiturista 11:30. Yksi toisensa jälkeen alukset lähtivät kohti aallonmurtajaa tuhansien ihmisten hurratessa rannalla. Hetki sitten luotsi jätti laivan aallonmurtajalla. Ajamme tällä hetkellä koneilla kohti kilpailun lähtöpaikkaa.

Aluksella on mukana merilukion miehistöharjoittelijoiden lisäksi miehistöharjoittelijoita myös Australiasta, Liettuasta ja Saksasta. Laivan komentokieli on englanti, joten uutta sanastoa tulee opeteltua melkoisesti. Miehistö on jaettu kolmeen vahtiin (4h kerrallaan), tehtäviin kuuluu muunmuassa kansitöitä ja ruoanlaittoa.

Liettuan edustalla ei ole saaria, joten olemme jo avomerellä missä eilisen myrskyn jälkeiset mainigit ovat noin neljämetrisiä. Aurinko paistaa, tuuli on luoteesta 4-5ms ja näkymät ovat upeita toisten suurten purjelaivojen purjehtiessa ympärillämme. Mukana regatassa on maailman suurimpia purjealuksia (mm. Mir ja Kruzenstern) tosin nyt vasta pari alusta on nostanut purjeensa. Totuttelemme aluksen töihin, laivan keinuessa välillä melkoisestikin.

Navigare necesse est!

3 vastausta artikkeliin “Purjealusten paraati Klaipedan satamassa”

  1. Purjeet on nostettu (16kpl)! Matkavauhti on silti tällä hetkellä vain pari solmua länsituulen puhaltaessa. Kilpailu on alkanut…

  2. Suotuisia tuulia ja menestystä kisaan!
    Kaikkia tsykkiläisiä tervehtien
    Riikka, rehtori

Kommentit on suljettu.