Cultural 2011 Ships Regatta Klaipeda-Turku alkamassa

Merilukion miehistö lähettää terveisiä Klaipedasta. Saavuimme alukselle Thalassa eilen illalla  puolen yön aikaan. Thalassa on 47 metriä pitkä kolmimastobarkentiini, jonka maston korkeus on 37 metriä.

Regatta kohti Turku alkaa tänään klo 16 paikallista aikaa. Silloin siirrämme kellot 3 tuntia takaisin päin UTC (universal time cordinated) aikaan, jota käytämme merelle. Kova kisa alkaa 13.oo.
Eilen täällä Klaipedassa tuuli oli myrskylykemissa. Tällä hetkellä täällä Klaipessa tuuli on kohtalaisen voimakasta ja maininkeja on luvassa myös lähipäiviksi.
Olemme käyneet turvallisuuskoulutuksen ja aloitamme kohta purjeisiin perehtymisen. Aikataulut ovat tiukat ja opeteltavaa on paljon. Turkuun mennessä koko aluksen purjehtimen on vastuullamme. Tämän vuoksi emme valitettavasti päivitykset nyt hetkeksi jäävät. Myös merelle yhteydet eivät välttämättä toimi.
Thalassalla kaikki hyvin!
TSYK merilukio