Miikka, vitsikäs laivakoira. ”älä räksytä tai susta tehdään lapaset”

Miikka Mauri Juhani Ylikoski

 Miikka on 25-vuotias merenkulun opiskelija. Laivallamme hän toimii perämiesharjoittelijana.

Miikka valitsi purjehduksen vaikka hänen isänsä yritti tehdä hänestä jalkapalloilijaa. Hänen mukaansa jalkapallokentän vieressä oli poikia purjeveneellä ja hän halusi päästä mukaan. Miikka on purjehtinut 6-vuotiaasta asti pienillä jollilla, aluksi optimistijollalla ja sitten 14vuotiaana e-jollalla. Hänellä oli juniori PM-kisat ja Juniori EM-kisat yhtenä kesänä. Paras sijoitus PM-kisoissa oli 36.. 15-vuotiaana hän oli kuunari Helenalla ja kuunari Lokilla, sekä oppilaana, että gastina (seikkailupurjehduksen isonen). 17vuotiaana opetti kuunari Helenalla 45vuotiasta.

 Miikka opiskelee merikapteeniksi ja hänen tulevaisuuden haaveenaan on toimia jonkun suuren laivan kapteenina. Purjehtimisessa kiehtoo se, että pääsee vaikka maapallon ympäri kuluttamatta yhtään polttoainetta. Miikan harrastuksina on purjehtiminen omalla veneellä ja oman veneen rakentaminen, laskuvarjohyppely ja kaikenlaiset pallopelit. Häntä kiinnostaa monirunkoiset alukset, koska niillä pääsee nopeampaa ja niillä on vaikeampi purjehtia. Miikan pisin reissu purjelaivalla on yhteensä 10vuorokautta. Hän on purjehtinut suomen lisäksi Visbyssä ja muilla erilaisilla kesäreissuilla.

 Miikka päätyi Inga Lillille kun hänen luokkakaverinsa Lauri (kapteeni) pyysi Miikkaa mukaan Inga Lillin porukkaan ja hänen mukaansa täällä oppii paremmin kuin koulussa. Välillä Miikalle tulee koti-ikävä, mutta siihen on jo hieman tottunut. ”Kun päättää ennen matkaa, että nyt jaksetaan, niin kyllä sitä jaksaa.” Ikävä on ihan ymmärrettävää, kun hänellä on puolitoistavuotias poika.

 Miikan mielestä merellä liikkuminen on niin kivaa, että päätti että haluaa siitä ammatin itselleen. ”On mukavaa olla sään armoilla” Miikan mielestä meri vetää nöyräksi kun siellä on tuulen ja myrskyn armoilla niin tuntee itsensä niin pieneksi.

 Mikään ei jäänyt harmittamaan tältä reissulta. Miikan mielestä me emme olisi saaneet parempaa purjehduskokemusta jos olisimme menneet Puolaan, koska olisimme vain katselleet avomerta. Hän kehuu meidän olevan mukavia nuoria ja olemme oppineet todella nopeasti ja ollaan nohevia (nopeita ja heti valmiita).  Aivan mahtava matka hänenkin mielestä siis.

Haastattelijoina Roope & Jutta

Yksi ajatus artikkelista “Miikka, vitsikäs laivakoira. ”älä räksytä tai susta tehdään lapaset””

  1. Haha, just hyvä kuva meidän laivakoirasta! (8

Kommentit on suljettu.