Sienimetsästä – kotimatkalle

Kello on 19.00, 2.9.2010

Koordinaatit: 59° 57’27” N, 023° 50′ 64”I

Tuulee pohjoisesta 6 m/s

Murtovettä  kölin allamme n. 8.5 m

Nopeus: n. 5,1 solmua

Paluumatka Suomenlinnaan on noin puolessavälissä. Suomenlinnassa on tarkoitus nostaa kyytiin uusi iso maston osa, kahveli, joka vaurioitui ensimmäisen ryhmän purjehduksella. Pizzakokit ovat tekemässä byssassa eli laivan keittiössä, päivällistä. Ympäristötaidetta saaristossa ryhmän luontopolkukierrksella taiteen lehtorien Riitan ja Marjan opastuksella, Älgössä, opiskelijat ”törmäsivät” sienimetsään. Näitä metsän aarteita opiskelijat käyttävät Pizzan täytteenä.

Vahtivuorot pyörivät. Tuulesta johtuen ajamme koneella. Riskejä ei oteta.

Kyll se muuttu se retk;
aika riamune hetk.
Niingon gomppassi neul
meijä astian geul
käändy pohjossi. Lämmiä maa jäävät taa,
kodoranna me nähd saa ja syndymämaa.
Ilo sillo o suur, ko mek kotti jällt tlee.
Hiivuvee, haaluvee, hiivuvee.
Nortamo
Matkaterveisin Pekka

2 vastausta artikkeliin “Sienimetsästä – kotimatkalle”

  1. Nuo ovat upeita raumalaisia tarinoita nuo Nortamon jaaritukset. Itselläni on hienona aarteena muutama vuosikymmen sitten Raumalta pikkupuodin tiskin alta ostettu mieskuoron Luuvartim Boja tekemä älppäri Luannikast reissu – raumlaissi veisui ja värsyi, Nortamoa ja Raumaa parhaimmillaan. Suosittelen jos jostakin divarista satutte löytämään.

  2. AIS paljastaa, että olette aamuyöstä ehtineet jo Suomenlinnaan. Kun keliä on tälle päivälle luvattu pohjoisesta 21 m/s se on varmasti mukava suojasatama. Onneksi muuten ei sada sillä tavalla kun ovat tälle päivälle lupailleet.
    Teillä on muuten reissun haastavin merimiestaitotehtävä edessänne vielä – puulaivan parkkeeraaminen omalle paikalleen 21 m tuulessa tuulen tullessa perän takaa! Suosittelen suunnittelemaan operaation huolellisesti etukäteen.
    Oikein mukavia loppumaileja!

Kommentit on suljettu.