PORKKALASTA ELISAAREEN,sää kuin morsmaikku

Matkasimme Porkkalaan hurjien maininkien saattelemana, horisonttiin tuijottelijoita kasaantui kannelle, mutta onneksi mukana on niitä tasapainottomia, jotka urheana kokkasivat meille taas mainiot meri(kanapyörykkä)herkut. Nyt matkalla jo siis Porkkalasta Elisaareen ja meri on tyyneistä tyynein.

Porkkalassa pullien paistuessa uunissa kuvataideporukka (sekä Matias) kävivät maalaamassa Porkkalan korkeimmalla (?)kohdalla. Matias löysi metsästä kanttarelleja, joista syntyy ehkä maittava täyte letuille illalla kun pääsemme Elisaareen. Luvassa on siis lettukestit, saunomista ja meriaiheista puuhastelua.Kuvispojat kiskaisivat muuten porkkalan laiturissa märkäpuvut niskaan ja kävivät harjoittelemassa vedenalaiskuvausta.

Mitä olemme tänään oppineet purjehduksesta? Marja lopettaa tähän runoilu nsa ja Matias jatkaa mm. kertomalla mistä tunnistaa kokeneen kansimiehen: Hän kiinnittää keulaspringin (keulasta  keskiosaa kohti menevä laituriin kiinnitettävä köysi) ensimmäisenä laiturille tultaessa. Springi kierretään kahdesti pystypollarin ympäri jarrutaen aluksen kulkua, niin että alus kääntyy siististi laiturin suuntaisesti. Muut kiinnitysköydet voidaan kiinnittää tämän jälkeen ilman kiirettä.

Aamulla opimme myös miten nostetaan ankkuri ja valmistellaan laiva lähtäkuntoon. Nostimme mesaanin, klyyvärin ja fokkan ja lähdimme liikkeelle kohti Porkkalaa. Tällä hetkellä olemme matkalla kohti Elisaarta kone avusteisena purjeveneenä. Nopeutemme on 5 solmua ja sijaintimme on 58.6N ja 24.2E. Tuuli on 2-3 metriä sekunnissa idästä. Suurin osa meistä on kannella nauttimassa idyllisestä merimaisemasta odottaen innokkaana saunailtaa ja uimaan pääsyä.

Markus ja Teemu kuittaavat ohjaamosta

3 vastausta artikkeliin “PORKKALASTA ELISAAREEN,sää kuin morsmaikku”

  1. Hei
    vihdoinkin uutisia mereltä:) Upea kuva. Pidittekö taukoa Porkkalassa, vai vierailitteko jossakin?

  2. Hei,

    Hienoa, että purjehdukset sujuvat ja olette oppineet paljon uutta purjeista, rantautumisesta ja ankkuroinnista.

    Porkkalalla on aivan erityinen merkitys Suomen historiassa. Osaisiko joku teistä kertoa miksi?

  3. Moi!
    Voisimme yrittää saada Skype-yhteyden Inga-Lilliin, kun se ensimmäisellä ryhmällä jäi toteuttamatta?

    Olen jo lisännyt Pekka Leinon kontakteihini, mutta joku muukin voi lisätä mut jos haluaa. 🙂
    Skypenimi: marksila93

    Kuulemisiin,
    Marko S.

Kommentit on suljettu.