Aamulla

klo 13.15, 60.08.219N, 24.49.502E, Käärmesaaren salmessa, tuuli 7-8-m/s SW, kolmella purjeella 3-4-solmua, Robert ruorissa, kohti Söderskärin majakkaa.

Muuta: suosittu yösuunnistus sateessa, upea täysikuu näköalatornissa, myöhemmin ukkosta viime yönä.  Aamulla lähdettiin kohti Söderskäriä. Purjeet ylös ja kallion suojassa saatiin pohja- ja vesinäytteitä 13.5-15.4m:n syvyydestä. Otimme kaksi pohja- ja vesinäytettä. Pinnalla oli lievästi sinilevää, Nodulariaa ja Aphanizomenonia, tyypillisiä rehevöityneissä vesissä. Pohjanäyteet saatiin otettua noin 13.5 metrin syvyydestä. Ensi silmäyksellä näytti, että emme saaneet mitään muuta kuin kiviä ja pohja- liejua. Opiskelia nimeltä Olli oli heittämässä pohjanäytteen takaisin mereen, mutta opettaja kielsi sen ja halusi, että niitä tutkitaan tarkemmin. Loppujenlopuksi pohjanäytteestä löytyi liejusimpukoita (Macoma baltica), mittarijuotikas (imee verta kampeloista ja sen jälkeen pudottautuu pohjalle) ja merisukasjalkaisia jotka viihtyvät usein vähähappisilla pohjilla.

Kertovat: Ville Väisänen ja Juho Kaartoaho.j

8 vastausta artikkeliin “Aamulla”

  1. Kuvista päätellen hyvin asiantuntevaa biologista tutkimusta siellä tehdään! Ja hyvä, että maastokurssien perinteinen yösuunnistus on ohjelmassa mukana. Toivottavasti kaikki opiskelijat (ja opettajat) löytyivät vielä suunnistuksen jälkeen.. Turvallista loppumatkaa ja suotuisia tuulia!

  2. Terveiset miehistölle ja miksei myös ”upseereille” sijainnista +31° 18′ 44.93″N, +120° 40′ 43.16″E

    Tarkasti on blogia seurattu täälläkin. Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niinpä tämäkin purjehdus kohtapuolin. Uskon, että kokemuksenne ja oppi matkan aikana on ollut kaiken väärtti.

    Lasse Mårtenson lauloi Juha ”Watt” Vainion mainioin sanoin että ”kaikki paitsi purjehdus on turhaa”. Purjehdus on hienoa, mutta muutakin elämässä tarvitaan. Siihen kaikkeen muuhunkin tämäkin kokemus osaltaan teitä valmentaa. Myötätuulta myös siihen koulutyön arkisempaan aherrukseen teille kaikille ja suotuisia tuulia loppumatkalle.
    – Jukka

  3. Siistiä, odotan itse ainakin sunnuntaita jolloin lähden kakkosryhmän kanssa purjehtimaaaaaan! ps: Leino sano että jokaisen kakkosryhmäläisen pitää kommentoida tänne, että tuossa on sitten mun kommentti.

  4. AISista seuraan että Söderskäriin on matkaa tuskin ollenkaan – mitähän kiemuroita siellä on muuten edes-takas-tehty? Nyt harmittaa, että en ole mukaana, teillä taitaa olla aika mahtava ilta ja yö edessä majakkaluodolla avomeren äärellä. Terkkuja kaikille!

  5. Hei vaan laivanvarustaja,

    Kyllä on mutkiteltu vähän sinne sun tänne, kun ollaan harjoiteltu noita myötä-ja vastakäännöksiä. Sen lisäksi pilssi on tyhjennetty ja tehty muita laivahommia. Mitään uutta ei olla rikottu. Olemme juuri rantautumassa majakkasaarelle.

    Paljon terveisiä,
    Tsykin merilinja

  6. onko matkan aikana ollut paljonkin sinilevää? (uimis ongelmia?)

  7. kuulostaa siltä että sieltä löytyy aina jotain tekemistä ja siksi odotankin kakkosryhmän lähtöä sunnuntaina 🙂 p.s mikä ihme on merisukasjalkainen? 😮 voisi luulla aluksi joksikin aivan muuksi mitä oikeasti on…

  8. Hei Perinnepurjehtijat,
    Turvallista kotisatamaan saapumista ja nauttikaa viimeisestä illasta! Kyllä on kiva tulla vastaan ja kuulla lisää tarinaa. Teistä vielä kuullaan ja itsellenne jää hurja määrä hyviä muistijälkiä, joita hyödyntää tulevaisuudessa. Tänään on tas melottu perinteinen Dragon hyväntekeväisyys melonta yritysten kesken. Wallacin Viikingit oli finaalissa, mutta loppumetreillä sattui navigointivirhe ja kiilasimme vhingossa Orionin tähdet. Kisa oli silti hauska, aina ei voi voittaa:)
    Hyviä öitä ja vahtivuorolaiset pirteänä ruorissa hereillä pysyen:)
    terkuin, minna ja maria

Kommentit on suljettu.