Lähtö klo 05.00 – Länteen

Oikein hyvää ja aurinkoista huomenta tasapuolisesti kaikille! Moottori käynnistyi ja irtauduimme laiturista klo 05.12 ja suuntasimme Porvoonjokea pitkin kohti etelää ja ohitimme Nesteen öljyjalostamon ja Haikon kartanon. Teimme sivussa sekä kurki -, isokoskelo -, että halo havainnon. (Halo syntyy auringon ympärille kun auringon säteet heijastuvat ilmassa leijuvista jääkiteistä.)

Purjeet ylös – 07.04!

Noin kaksi tuntia lähdön jälkeen pääsimme suotuisille vesille jossa oli aika nostaa purjeet. Tuulen nopeus oli lähdön aikana 2 m/s, mutta päivän edetessä luvassa on jopa 5 m/s itä-kaakkoistuulta. ”Länttä päin lähdetään, kun päästään” -Kapteeni. Kone pysähtyi 07.24. Nyt edetään 2,4 solmua ja suuntana on 154 astetta (4,5 ,väylä etelä-kaakkoon).

Tuulisin terveisin 3. Vahti:

Marko, Juho, Ville V, Otso ( ja Nina )

2 vastausta artikkeliin “Lähtö klo 05.00 – Länteen”

  1. Huomenta Inga-Lill,

    Mukava kuulla, että suotuisat tuulet jatkuva.

    Onko vahtimiehistölle jo selvää mitä eroa on koiravahdilla, paskavahdilla ja miksi mm. merivoimissa käytetään puolivahteja?

    Turvallista matkaa ja vettä kölin alle.

  2. Kyllä termistöä on tullut opittua.

    Koiravahtihan on yövahti kello 00-04, ja paskavahti varmaan se 04-08.
    Puolivahti on vain kaksi tuntia normaalista neljästä tunnista, ja muuttaa vahtien päiväryhmiä siten ettei esimerkiksi samalla vahdilla ole tätä ”koiravahtia” joka yö.

    Elias

Kommentit on suljettu.