TALARPRESENTATION #1 – Mia Österlund (27/3 10–11)

Evenemangsanslag. Närmare information om evenemanget finns i inlägget.

Får vi presentera: Mia Österlund!

Välkommen till tvåspråkig webbinariedag Det slår läsgnistor om barnböckerna! av Rikta dig till läsning! och Ordens symfoni i Sydvästra Finland på lördagen 27/3 kl. 10–13!

Med bara ett par dagar kvar till webbinariedagen vill vi presentera våra underbara föreläsare! Först på tur står den aktiva och framgångsrika litteraturvetaren, universitetslärare i litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och docent i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet, Mia Österlund. Just nu jobbar Mia för Svenska litteratursällskapet i Finland med ett stort barnlitteraturprojekt KOTI-konkurrerande tidsordningar i postmillenniala barn- och ungdomslitteratur med syfte att undersöka hur tid berättas fram i barnböcker. Mia Österlund är även den första finländaren som leder juryn för Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok! Vilken start på projektets webbinariedagar, verkligen finemang!

Under sitt föredrag på lördag förmiddag kl. 10-11 kommer Mia att berätta om aktuell barnlitteratur och litterära priser. Hon kommer speciellt diskutera frågorna: vem får barnlitterära priser och varför?

Hang med – anmäl dig via Webropol-enkät senast på torsdagen 25.03.2021!

 

Å hela webbinariegängets vägnar,

Henrik Hurme, läskoordinator